I kampen mellom MHI og Randesund ble det tett og jevnt. Kampen endte til slutt 7-7. Foto: HERMAN FOLVIK
Øvrebø og Hånes takker for kampen på forbilledelig vis. Foto: HERMAN FOLVIK
Hånes-jentene gjorde alt de kunne for å stoppe Øvrebø i angrep. Foto: HERMAN FOLVIK
Randesund spilte en god kamp i forsvar mot MHI. Foto: HERMAN FOLVIK

— Det er veldig bra at vi kan hjelpe andre mennesker som ikke har det så lett. Vi håper de får så mye hjelp som mulig, forteller Edel-Mari Dahl (11), som deltok på håndballturnering i Vennesla i helga for Hånes jenter-11. Det var Øvrebø som var arrangør for turneringen, og alle inntekter fra kiosksalget gikk til flyktningshjelp. Totalt samlet turneringen inn 5000 kroner i løpet av dagen.

— Vi synes det er veldig bra og det virker som også barna synes det er fint. Denne dagen er helt topp, sier arrangørene Christin Hansen og Yngvild Abusland, som også er trenere for Øvrebøs jenter 11-lag.

Gøy med ny motstand

Den andre kampen i cupen søndag var mellom Øvrebø og Hånes. Det ble en jevn kamp hvor Øvrebø trakk det lengste strået til slutt, uten at Hånes-jentene sutret av den grunn.

— Det er gøy å spille mot nye motstandere som vi ikke har møtt tidligere. Det er helt fantastisk å kunne bruke helga til å spille håndball, sier Stella Johansen (11).

Hun scoret et av målene i 5-3-tapet.

— Man får mye oppmerksomhet når man scorer og det liker jeg. Kampen mot Øvrebø var veldig spennende, da er det ekstra gøy å spille, mener Johansen.

Dahl og Johansen ga alt de kunne for Hånes, og mer kan man ikke kreve.

— Vi gjorde vårt aller beste og da kan vi ikke være lei oss for at vi ikke vant, men vi skal jobbe med det vi ikke gjorde så bra selvfølgelig. I neste kamp håper vi på revansje, sier Ine Amalie Hansen (11), lagvenninne med Dahl og Johansen.

Drømmer om landslaget

Det var enkelt å se at spillerne på Hånes' lag stortrivdes på parketten i Øvrebøhallen. Håndball er det gøyeste jentene vet om.

— Det er den beste idretten og veldig gøy å spille, det er derfor vi holder på med dette, sier Dahl.

— Hva er den store drømmen deres på håndballbanen i femtiden?

— Drømmen er å komme på landslaget til Norge, svarer Johansen og legger til:

— Vi kan klare det, men da må vi trene veldig hardt. For det er mange i Norge som spiller håndball og det er mange som er gode, fortsetter hun, mens lagvenninnene nikker rundt henne.

Lagets trener forteller at jentene er eksemplariske å jobbe med.

— De gjør mye bra i kampen mot Øvrebø. Å få være med på dette er veldig gøy, kjempemorsomt. Jentene er helt supre å trene, forteller trener Kristin Johansen etter den første kampen.

Thrillerkamp

Neste lag på parketten i turneringen var MHI mot Randesund. Lagene holdt tett følge og det hele ble en thrillerkamp. Randesund så ut til å vinne kampen, men MHI kom tilbake med en sterk avslutning. Dermed ble sluttresultatet 7-7. — Det var litt surt å ikke vinne fordi vi ledet lenge, men det var en veldig gøy kamp, sier Randesunds Mathea Røstad Rosenvold (11) rett etter kampslutt.

— Hvordan synes du dagen har vært hittil?

— Dagen har vært morsom. Det er gøy å spille håndball, men jeg håper vi vinner neste kamp, svarer Røstad Rosenvold.

I mellom kampene gikk det varmt i kiosken og både vaflene og fruktkurvene var populære blant lagene.

Hånes og Randesund møttes senere på søndagen, og spilte uavgjort med sifrene 5-5.