I et innlegg på UiAs intranett skriver viserektorene Marit Aamodt Nielsen og Dag G. Aasland at ulempene med en fusjon er større enn fordelene. De understreker likevel at det planlagte løpet for høringer og vedtak ligger fast.

Både UiA og HiT skal i sine styremøter 18. juni ta stilling til om det blir noen sammenslåing eller om samarbeidet skal videreføres eller utvides.

Viserektor Dag Gjerløw Aasland ved UiA. Foto: Kristin Ellefsen

I innlegget der viserektorene overfor de ansatte ved universitetet redegjør for sitt syn på en eventuell fusjon er de enige om at det er lov å være uenig, og at det finnes argumenter som taler både for og imot.Rektor Torunn Lauvdal var torsdag i USA og hadde ikke anledning til å kommentere utspillet fra viserektorene. 27. februar ville hun overfor Fædrelandsvennen ikke svare på om motstanden blant ansatte er så stor at det ikke blir noen fusjon. Torunn Lauvdal viste til at de var midt i en prosess der prosjektstyret skal legge fram sin innstilling og at de skal ha en full høringsrunde.

Dekan Sigbjørn Sødal ved fakultet for økonomi og samfunnsfag har tidligere uttalt at en skal lete ganske godt blant ansatte på UiA for å finne noen som er i nærheten av å støtte en fusjon.