— Vi skal gjøre det samme som vi gjør nå, og hovedbasen skal være på Sørlandet. Men ut i fra løpstilbudet vil vi ha en seks til åtte utøvere der, for å tilby kundene enda bedre tilbud med tanke på premier, sier Øystein Tjomsland til Fædrelandsvennen.

Hvor i Sverige han åpner er ikke helt sikkert ennå. Tjomsland sonderer fortsatt terrenget, men mest sannsynlig blir det enten i Sundsvall- eller Stockholm-området.

Høy status i Sverige

Hestene vil kunne stå i kortere eller lengre perioder i Sverige, avhengig av løpstilbudet. Målet er å øke inntjeningen, og Tjomsland har god tro på at det vil gi gode inntekter for hele stallen.

Både Øystein Tjomsland og hesten Bonjovi B.R. kunne smile bredt etter banerekord på Forus i mai. Foto: RM foto

— Vi håper å tjene noen millioner kroner i året på dette på sikt. Premiepengene er stort sett høyere i Sverige enn i Norge. Samtidig har vi et veldig bra navn i Sverige, spesielt gjennom Tekno Odin som har høy status. Vi tror selv at vi kan få en del henvendelser fra svenske kunder, sier Tjomsland.

På plass innen 1. juli

Som travtrener i Team Tjomsland har han de siste årene gjort gode penger, blant andre med hesten Tekno Odin. Nå håper han at det svenske markedet skal føre til mer klingende mynt i kassa.

— Det koster ikke i det hele tatt å etablere dette. Vi må bare finne et sted å leie, og det håper jeg å ha på plass til 1. juli, sier Tjomsland.

— All treningen min er jo kvalitetssikret gjennom puls- og laktattester, så det er bare å legge inn det i programmet vårt, så har jeg kontroll. Selv vil jeg være der i perioder, omtrent som på filialene hjemme. Det vil bli slik jeg driver det her på Sørlandet, ingen endring fra det, sier han.