Øystein Tjomsland gir Tekno Odin et anerkjennende klaps etter at de har travet inn til ny verdensrekord i Sørlandets Travpark lørdag ettermiddag. Foto: Morten Lind Vårum

— Dette er en helt syk følelse å klare å på hjemmebane. Å få frem en verdensrekordsetter viser at det absolutt er mulig å drive toppidrett på Sørlandet, sier en tydelig stolt Tjomsland til Fædrelandsvennen.

Rekorden kom under første løp av V65-løpene lørdag. Tiden var imponerende 1.20,2. Det er tre tideler foran den gamle verdensrekorden til den svenske legenden Jærvsöfaks.

— Dette er noe av det største som har hendt oss. Jeg er ganske kjørt akkurat nå, sier Tjomsland.

Kom bakfra

Tjomsland og Tekno Odin startet med 40 meter tillegg bak de andre fra start, men tok igjen de andre i første sving og fortsatte deretter i ensom majestet i front frem til målpassering.

— Det var ikke optimale forhold med sterk vind, men tida er helt rå med tanke på at han kjører helt alene. Det vitner om at Tekno Odin kanskje er den aller beste, sier Søgne-kusken.

Tekno Odins andre verdensrekord

Verdensrekorden er Tekno Odins andre i karrieren. Den første satte han som fireåring ved automatisk start.

— Verdensrekorder er utrolig stort, og dette er stort å klare på hjemmebane. Dette er stort for hele travsporten, sier Søgne-kusken.

Fædrelandsvennens travekspert Ingvar Ludvigsen er stolt over rekorden.

— En helt enorm prestasjon. Det er helt utrolig, sier en nesten målløs travekspert.

Første verdensrekord satt i Travparken

Lørdagens verdensrekord er den første som er satt i Sørlandets Travpark i løpet av travparkens 26-årige historie.

— Det er stort at en hest trent på banen her, av en trener fra Sørlandet, får til slike resultater. Det er fantastisk, sier daglig leder i Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen.

— Alle de unge ser opp til han, og et slikt resultat gir han ikke noe mindre anerkjennelse, sier Olsen, som nå gleder seg til å ta turen sammen med Tekno Odin til Solvalla i Stockholm om to uker.

— Det blir veldig spennende med duellen mot Lannem Silje, som er kanongod. Men nå blir kanskje han i stallen her favoritten. Uansett blir det stort.

PS! Dejatiero satte ny banerekord for fireårige varmblodshester med tiden 1.11,4.