KRISTIANSAND: 30-åringen var sterkt preget da han inntok vitneboksen mandag formiddag. Han hadde da nettopp hørt kjæresten fortelle hvordan hun opplevde voldsepisoden i fjor høst.

— Det så virkelig brutalt ut. Å se kjæresten sin gå ned for telling på den måten. Det var så hardt, sa 30-åringen.

Forsøkte å beskytte

Kjæresteparet ble slått ned etter at de hadde havnet i en krangel med en guttegjeng.

— Vi hadde gått vekk fra situasjonen og jeg trodde vi var trygge. Ting hadde roet seg og vi var på vei mot politistasjonen, sa 30-åringen.

På dette tidspunktet hørte han plutselig en skrapelyd.

— Det hørtes ut som metall mot asfalt. Jeg skvatt til, og så stanga komme. Stanga traff kjæresten min i siden av hodet og jeg så henne falle rett i bakken. Jeg kastet meg ned og forsøkte å beskytte henne, sa 30-åringen.

Mens han lå nede ble også han slått i hodet med aluminiumstanga.

Tenkte det var slutten

På sykehuset fikk 30-åringen beskjed av legene om at skadene var svært alvorlige.

— Legene var bleke og stresset. Jeg tenkte at dette var slutten for min del, men jeg var mest opptatt av hvordan det sto til med kjæresten min, sa mannen.

Mannen er i likhet med kjæresten fremdeles sykemeldt. Han fortalte at han har slitt mye i etterkant av hendelsen, med søvnløshet og dårlig konsentrasjonsevne.

— Jeg hadde lagt planer både privat og med jobb. Nå er alt endret. Jeg prøver å være sterk og mener jeg har hatt en viss fremgang. Men jeg er ikke helt sikker, sa 30-åringen.

Ødelagt

På slutten av sitt vitnemål henvendte 30-åringen seg direkte til 21-åringen som har tilstått å ha slått ham og kjæresten.

— For meg er dette et individ som mangler empati. Han har ødelagt meg på veldig mange måter. Jeg er på vakt hele tida og blir lett nervøs og redd, sa 30-åringen.

Rundt klokka 12 skal den tiltalte 21-åringen forklare seg om hendelsen.