KRISTIANSAND: — Disse videoene er politiet svært interessert i, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen til Fædrelandsvennen.

Voldsepisoden natt til lørdag, der kjæresteparet på 29 og 31 år ble brutalt slått ned med en aluminiumstang, skal ha blitt observert av vitner.

— Våre opplysninger fra åstedet tyder på at en eller flere har hatt sin smarttelefon fremme og filmet det som skjedde. De som eventuelt har filmet dette er politiet svært interessert i å komme i kontakt med, sier Eriksen.

Etterforskningen av saken pågår fortsatt for fullt. Det er foreløpig ikke mulig å avhøre de to fornærmede i saken, som fortsatt er innlagt på Oslo Universitetssykehus.

Politiet letter nå litt på sløret når det gjelder hvordan saken ble oppklart.

Fikk fornavnet

— Ganske kort tid etter voldsepisoden ble vi kjent med et fornavn som kunne knyttes til selve voldshandlingen ut fra hva vitner på stedet og i området fortalte politiet. Dette ledet oss til den 21 år gamle mannen, som altså har erkjent de faktiske forhold, sier Eriksen.

Han sier at det var tradisjonell etterforskning som førte til et raskt gjennombrudd for politiet. Eriksen opplyser at vitnene har forklart at det var en aggressiv stemning øverst i Markensgate i nærheten av hestestatuen.

— Slik vi forstår har kjæresteparet på 29 og 31 år forsøkt å komme seg vekk, men ble innhentet av den siktede 21-åringen ved biblioteket. Det gjenstår fortsatt noen vitneavhør. Vi har foreløpig ikke hundre prosent oversikt over hva som skjedde, hvem som sa hva og hvem som gjorde hva i forbindelse med det som kan være opptakten til voldsepisoden da de berørte personene møttes øverst i Markens, fremholder Eriksen.

Ville "ta" kjæresteparet

Mandag var det fengslingsmøte i Kristiansand tingertt.

Den 21 år gamle mannen som er siktet for voldsepisoden, har ifølge kjennelsen fra tingretten nærmeste bestemt seg for å ta kjæresteparet. Det fremgår av rettens kjennelse at "etter en del krangling med guttegjengen gikk de fornærmede mot domkirken i byen. Siktede tenkte underveis på det den kvinnelige fornærmede skal ha sagt, og til slutt bestemte han seg bare for å ta dem, fortalte han i retten.

Siktede forklarte at han etter en stund løp etter de fornærmede, og at han på veien fant en metallstang. Siktede forklarte at han skal ha forsøkt å slå den fornærmede mannen først, men den kvinnelige fornærmede skal ha gått imellom og hun skal ha blitt slått i hodet med metallstangen.

Deretter skal siktede også ha slått den mannlige fornærmede ned. Ifølge siktede løp han deretter fra stedet. Han forklarte i retten at han i ettertid angret på det som hadde skjedd, og at han håper at det går bra med de fornærmede".

Retten fant grunn til varetektsfengsle 21-åringen i fire uker.

Kan virke støtende

Retten, som ble administrert av dommerfullmektig Ingulf Nordahl, har lagt vekt på at en løslatelse av siktede kan virke støtende.

Ingulf Nordahl

"Retten bemerker at denne saken har vakt stor mediainteresse både i lokal— og riksmedia. Siktede kan med skjellig grunn mistenkes for en alvorlig voldsutøvelse. Retten viser i den sammenheng til det særlige farlige redskapet som ble benyttet, og de alvorlige skader de fornærmede i saken er påført," skriver retten, og påpeker at både mannen og kvinnen har blitt påført alvorlige hodeskader.I kjennelsen heter det videre:

"Retten viser også til at siktede med skjellig grunn også kan mistenkes for en voldsepisode fra 6. juli 2012 som skal ha skjedd i fengslet i Kleivgrend i Fyresdal.

Retten mener at disse voldsepisode tilsier at det vil støte mot allmenhetens rettsfølelse hvis siktede løslates. Retten viser også til at siktede ved disse episodene har vist at han har et voldsomt aggresjonsnivå som han har problemer med å håndtere. En løslatelse av ham vil derfor også kunne skape utrygghetsfølelse i befolkningen. Retten viser også til at siktede er domfelt to ganger for legemskrenkelser, hvorav den ene utgjorde en legemsbeskadigelse(...). Retten er av den oppfatning at fengsling ikke er et uforholdsmessig inngrep sett hen til siktelsenes alvorlige karakter".