SØGNE: Like før bilen deres skulle inn bak midtdeleren som skiller firefeltsveien mellom Tangvall og Brennåsen, kom en ung kvinne i en Volvo vinglende over veien og traff familiens bil rett i siden.

Elisabeth Hestås Tofte beskriver overfor Fædrelandsvennen det hun opplevde som å bli siktet på av den motgående bilen:

— Bilen kom rett mot oss og kjørte inn i oss. Det var fryktelig, forteller Elisabet Hestås Tofte, som mest av alt er lettet over at det har gått bra med dem alle.

Ble varslet

Familien kjørte østover fra Søgne mot Kristiansand. De nærmet seg det lille partiet på E 39 som er utvidet til firefeltsvei.

— Like før vi kom til fire-felten, kom det en bil i mot oss som blinket med lysene. Jeg trodde han varslet politi, ambulanse eller noe slikt, og slakket godt ned på farten. Akkurat der midtdeleren begynner kom en bil rett mot oss og kjørte inn i bilen vår. Det var fryktelig, forteller Hestås Tofte.

Lettet

Den påkjørte bilen hennes står i busslomma ved E 39 mellom Tangvall og Brennåsen når Fædrelandsvennen treffer henne etter kollisjonen. Bildøra foran på sjåførsiden er smelt inn i den store BMW-en.

Fortsatt er Tofte preget av kollisjonen som rystet bilen. Og samtidig ufattelig lettet.

— Jeg er så lettet over at det gikk bra med oss. Hadde det ikke vært for at vi ble varslet av han som blinket med lysene, tør jeg ikke tenke på hvordan det hadde gått, sier hun.

Vinglet

Kvinnen som traff dem kjørte fra Kristiansand i retning Søgne i en nyere Volvo. Etter å ha truffet bilen til familien Tofte Hestås, kjørte hun et lite minutt senere av veien på sletta like ved fotoboksen før Tangvall. Bilen kjørte fire-fem meter av veien før den stoppet.

Der ble kvinnen tatt hånd om av ambulansepersonell kort tid etter, og kjørt til sykehus for sjekk. Ifølge operasjonsleder i Agder politidistrikt skal kvinnen være lettere skadet.

Ambulanse på stedet. Ulykkesbilen ligger i grøfta utenfor venstre bildekant. Foto: Jan Oddvar Eide

Ukjent årsak

Politiets innsatsleder Eyvind Formo sier til Fædrelandsvennen på stedet at politiet rykket ut etter melding om at en personbil kjørte vinglete.

— Årsaken til den vinglete kjøringen er ukjent, men vil bli avklart etter hvert, sier Formo.

Politiet sendte ut følgende melding på Twitter da de fikk melding om utforkjøringen klokken15.00: "E 39, Kleppland, retning vest. Melding om en bil som har vinglet svært i veien. Nå har den "kjørt seg fast". Politi på vei."