KRISTIANSAND: Med åtte mot fem stemmer sørget Ap, Høyre, Frp og Venstre onsdag formiddag for at Bystranda kan brukes til ett lukket betalingsarrangement årlig.

— En av kommunens viktigste oppgaver er å legge til rette. Vi ønsker liv og røre i byen om sommeren. Da er dette riktig å gjøre, sa Høyres Ellen Skeie Hansen, mens ordfører Per Sigurd Sørensen sa at han hadde tvilt seg fram til samme konklusjon.

Aps Mette Gundersen understreket at politikerne i utgangspunktet skulle foreta en prinsipiell vurdering av bruken av Bystranda, ikke si ja eller nei til en ny omgang med Palmesus. Palmesus-arrangørene må søke om lov på vanlig måte i etterkant.

Rådmann Tor Sommerseth sier at kommunen kommer til å lyse ut retten til å holde det årlige arrangementet på Bystranda. Alle som vil arrangere må søke, og deretter vil kommunen velge ut en arrangør, som så må søke om skjenkebevilling.

SVs Harald Hageland var uenig med flertallet og viste særlig til alkoholpolitisk handlingsplan hvor politikerne så sent som i fjor vedtok at grønne områder, parker og offentlige områder hvor barn og unge ferdes, skal være alkoholfrie. Han pekte også på at Bystranda er et viktig område for allmennheten som ikke må lukkes til.

KrF argumenterte også med alkohol, og mente man ikke kunne se saken uavhengig av Palmesus, og Jørgen Kristiansen minnet om at Palmesus brøt skjenkebestemmelsene på en alvorlig måte.

Pensjonistpartiets Odd Salvesen ville beskytte Bystranda og henvise alle festivaler til kommunens nokså nybygde festivalområde på Odderøya. Han mener det er der festivaler hører hjemme.