KRISTIANSAND: Lørdag kveld måtte arrangørene stoppe innsjekkingen én time før planlagt, fordi det var fullt på Bystranda. Da skal det ha vært over 3000 mennesker innenfor det avgrensede området.

— Vi er veldig godt fornøyd med arrangementet, og tilbakemeldingene fra folk som koste seg. Det hadde regnet i to uker, og da fredagen kom ble det sol, sier daglig leder for Palmesus, Leif Fosselie.

Godt over budsjett Ifølge arrangørene var det i underkant av 2000 besøkende fredag, mens det lørdag var i overkant av 3000 mennesker.

— Vi hadde budsjettert med 1500 besøkende hver dag, så vi er fornøyd, sier Fosselie.

Før arrangementet opplyste arrangørene at de hadde et budsjett på omkring tre millioner kroner. Fosselie mener det økonomisk har gått bra.

— Vi har klart oss greit, tror jeg. Det går noen uker før jeg har de endelige tallene, men ting har gått som vi håpet på. Dessuten var merkevarebygging det som stod i fokus i år, sier han.

(Saken fortsetter under bildet).

KOSTE SEG: Stemningen var god blant festdeltakerne. Foto: Kjetil Jøssang, fotominner.net

Klager på søppel

Arrangørene har imidlertid fått kritikk for at det fløt søppel søndag morgen da familier kom for å kose seg på Bystranda. Fosselie mener kritikken er urettferdig.— Vi hadde avtale med parkvesenet om at ryddingen skulle være ferdig mandag. Men fordi det var så fint vær søndag, valgte vi å åpne for publikum allerede fra morgenen av. Jeg har forståelse for at noen synes det var mye søppel der i dag tidlig, men de kom tross alt til et festivalområde bare timer etter det var avsluttet, sier Fosselie.

Festival neste år Og at det blir ny festival til neste år skal det ikke være noen tvil om.

— Den beslutningen tok vi allerede før vi åpnet på fredag. Så hvis kommunen tillater lån av Bystranda til neste år, blir det ny festival, sier han.