— Det blir veldig gøy å prøve seg på Vipers. Vi får se hvor fort jeg tar nivået. Det fysiske blir nok en stor forskjell, og det er nok et høyere tempo der, forteller Olsen.

Olsen, som både spiller 2. divisjon for AK28 og på aldersbestemt landslag, i tillegg til å spille Bringserien for Vipers J16, skal i første omgang være med Vipers på én trening i uka. Spill for A-laget utelukker hun derimot denne sesongen.

Vipers-trener Ann Johnsen var fornøyd med hvordan laget spilte i søndagens kamp mot Charlottenlund, Foto: Asgeir Høimoen

Scoret åtte16-åringen scoret åtte mål og ble kåret til kampens beste spiller under søndagens 24-14-seier mot Charlottenlund. Etter også å ha slått Runar og Sotra lørdag, fikk Vipers full pott i helgens kamper. Likevel var det ikke alt som stemte.

— Vi startet ikke så bra i går. Vi hadde nok litt høye skuldre. I dag løsnet det, og det er veldig godt å få det til, sier Olsen som blir spådd en stor fremtid på håndballbanen.

Sikter mot landslaget

Trener og mor, Ann Johnsen, forteller at datteren betyr masse for laget, og at det ligger mye trening bak for å bli så god.

— Det er mye egentrening. Karoline står opp tidlig og gjør seg ferdig med treningen før de andre venninnene våkner, slik at hun kan være sosial utover dagen, forteller Johnsen.

Hun forteller også at datteren tidlig hadde ønske om å spille med flagget på brystet.

Karoline står opp tidlig og gjør seg ferdig med treningen før de andre venninnene våkner.

— Allerede som femåring skrev hun opp landslagsplass på ønskelisten si, smiler Johnsen.

Selv om hun allerede spiller for ungdomslandslag, drømmer Olsen fortsatt om plass på A-landslaget.

— Målet er å få spille for landslaget. I tillegg har jeg en drøm om spill i utlandet, forteller Olsen.

Går for sluttspill

Olsen beskriver seg selv som en spiller med godt overblikk, tempo og evnen til å variere. Nå håper hun å hjelpe Vipers med å nå sluttspillet i Bringserien.

— Jeg håper seiersrekken kan fortsette, men vi møter de beste lagene mot slutten. Målet er å bli blant de fire beste og dermed få spille sluttspill, forteller Olsen.

Allerede som femåring skrev hun opp landslagsplass på ønskelisten si.

Treneren er godt fornøyd med lagets prestasjoner i søndagens kamp, og tror de skal klare å nå sluttspillet. Selv om Olsen skiller seg ut som lagets beste spiller, mener Johnsen at hun er heldig som har så mange gode spillere på laget.

— Vi må bare fortsette å gjøre vårt beste. Det er 17 flotte jenter på laget som er ivrige til å trene, og jeg har et luksusproblem når laget skal tas ut, sier Johnsen.

De neste kampene i Bringserien spilles i midten av februar. Med full klaff tror Johnsen at det kan bli en suksessfull sesong.

— Er vi på vårt beste, kan vi gå helt til topps. Jeg tror også vi kan tape to kamper og likevel gå til sluttspill, sier hun.

- Herlig gjeng

Vilde Salvesen (16) spilte en god kamp og scoret fem mål mot Charlottenlund. Hun forteller at det er ekstra gøy å vinne kampene sammen med venninnene på laget.

— Jeg er fornøyd med eget spill i dag. Det er en herlig gjeng på laget, og alle er ivrige til å trene, forteller Salvesen.