— Det er godt å være tilbake. Nå satser jeg på å avslutte sesongen bra, sier Jensen til Fædrelandsvennen.

Forrige sesong ble bakspilleren toppscorer i eliteserien under daværende trener Thomas Hørlyk. Hun bestemte seg også for å forlenge kontrakten, i troen om at hun ville bli viktig også denne sesongen. I stedet ventet en plass på benken for 22-åringen i starten av sesongen.

— Det kom litt som et sjokk, for jeg hadde en god oppkjøring, sier Jensen, som ikke akkurat likte situasjonen da.

— Det var vanskelig å sitte så mye på benken i starten av sesongen. Jeg måtte gå litt i meg selv, og har jobbet en del med vår mentale trener på hva jeg skulle ha fokus på, sier Jensen.

Mot Byåsen viste den danske jenta hvilken kvalitetsspiller hun er. Sju ganger hamret hun ballen i nettet, og i tillegg serverte hun det samme antallet målgivende pasninger.

— Pausen i jula gjorde meg godt. Da fikk jeg bygd opp overskudd og selvtillit. Jeg merket at det gikk veldig bra i treningskampene mot Silkeborg, og det er greit å bygge videre på, sier Jensen, som mener det hun viste mot Byåsen var sesongbeste.

- En strålende kamp

Det mener også Vipers-trener Gunnar Pettersen.

— Hun gjorde en strålende kamp. Annette i starten av sesongen, og Annette nå, er to forskjellige spillere, sier han, og fortsetter.

— Da gikk de fleste skuddene hennes i forsvarsspilleren eller i blokka. Nå går hun mer rett mot mål.

Han har også endret litt på måten Vipers spiller på.

— Vi spiller de samme systemene, men vi har endret inngangen. Det betyr at vi veksler litt mer i posisjonene, og det tror jeg passer henne bra, forklarer Pettersen.

Les også:

Møter tabellnabo borte

Én ting han ikke likte onsdag, var at Jensen bommet på den ene straffen hun tok.

— Nå er hun plutselig dårlig på det hun har vært best på. Hun har bommet på straffer de siste kampene, hun pleier ikke å gjøre det, sier Pettersen.

Søndag blir Jensen på ny viktig når Vipers møter Tertnes i Bergen. Det forrige seriemøtet mellom de lagene endte med ettmålsseier til Pettersens jenter (26-25, red.anm.), mens de tapte cupkampen i Bergen 23-27. Lagene ligger likt på tabellen med 12 poeng.

— Vi er i bra flyt nå, og hvis vi fortsetter der vi slapp i de to trenings- og seriekampene vi har hatt etter jul, har vi en bra sjanse mot Tertnes, sier Pettersen.

- Hva skal til for å slå dem?

— Det viktigste er forsvarsspillet. Vi må ligge på målsettingen om 24 baklengsmål eller færre. Klarer vi det, øker seierssjansen i og med at vi har bra flyt i angrep, sier 59-åringen. - Er dere bedre enn da dere slo dem med ett mål i serien?

— Ja, selv om det var en ok kamp har vi vært vesentlig bedre i det siste, sier Pettersen.

Han må klare seg uten Kristine Lunde-Borgersen foruten langtidsskadede Annick Lipman i Bergen søndag.

Kampen kan du følge direkte på fvn.no søndag klokka 18.