KRISTIANSAND: — Vi vil fortsette etterforskningen de neste dagene. Hvis det er folk som har viktig informasjon eller observasjoner i saken, er vi interessert i å komme i kontakt med dem, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder på Kristiansand politistasjon.

BER OM TIPS: Etterforskningsleder i politiet, Kjell Erik Eriksen. Foto: Kjartan Bjelland

Det var natt til søndag og søndag kveld at romfolket som holder til under Vestervei-broa i Kristiansand, ble angrepet og truet av flere nordmenn.

Avhørt med tolk

I hele dag har tre av tiggerne blitt avhørt av en etterforsker ved Kristiansand politistasjon ved hjelp av en tolk. Foreløpig vil ikke etterforskningsleder Eriksen gå ut med detaljer fra avhørene.

— Men det vi ønsket var informasjon om hva som skjedde, en beskrivelse av gjerningsmenn og eventuelt også en beskrivelse av kjøretøy, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

Natt til søndag lå de fleste av romfolkene som er i byen og sov ved sin leireplass da to personer vekket dem, De skal ha truet med kniv.

— De sa "money, money". Så rev de bort maten vår og ødela klær, fortalte representanter for romfolket da Fædrelandsvennen møtte dem under Vestervei-broa søndag.Søndag kveld ble de plaget igjen da to av kvinnene dusjet i sanitærbrakka på KMV-tomta. Anslagsvis åtte personer skal ha forsøkt å komme inn, men døra var låst. I stedet brøt de opp sikringsskapet, tok sikringen og rev ut en ledning.

- Kanskje ikke et greit sted å bo

— Hvem kan stå bak truslene og angrepet?

— Det må vi se om etterforskningen kan komme fram til. Men vi har opplysninger om at det er nordmenn som står bak. Jeg kan ikke kommentere hva som er sagt i avhør, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen til Fædrelandsvennen.

— Er det trygt å bo under Vestervei-broa?

— Jeg har ikke grunnlag for å si det ene eller det andre. Hvis dette blir et gjentakende problem, så er det kanskje ikke et greit sted å bo, sier Eriksen