KRISTIANSAND: Kristelig Folkeparti vil at mer enn kulturtiltak skal kunne dra nytte av millioner fra Cultiva. Det er hovedpoenget i kompromissvedtaket partiet vil gå inn for, etter å ha gruppebehandlet saken i mandag kveld.

Partiets bystyregruppe består både av medlemmer som helst vil legge ned stiftelsen, samtidig som andre vil beholde dagens praksis.

Etter å ha diskutert saken bak lukkede dører, klarte de 12 medlemmene i Krfs bystyregruppe å enes om følgende kompromiss:

«Bystyret ber om en sak hvor driften av Cultiva, helt siden opprettelsen, gjennomgås. Det utredes også mulighet for en endring av formålsparagrafen, slik at den har et bredere fokus. I tillegg utredes mulighet for andre driftsformer/omdanning av stiftelsen og eventuelle konsekvenser av dette. Premissene for opprettelsen av stiftelsen skal også gjennomgås, herunder hovedpremissen for valg av stiftelse som organisasjonsform, nemlig å spare skatt.

I samme sak vurderes også hvordan Cultiva kan investere i Agder Energi for å bidra til å bevare et regionalt eierskap.»

— Jeg tror et stort flertall av bystyrets medlemmer kan samle seg om dette kompromisset, sier gruppeleder Jørgen Kristiansen.