GRIMSTAD: — Jeg har vært i kontakt med min klient flere ganger i dag, og han erkjenner ikke straffeskyld. Utover det har jeg ingen kommentarer foreløpig, sier den siktedes advokat Lill Vassbotn til fvn.no.

Den siktede Grimstadmannen blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen. I avhør har den siktede nektet for å noe å gjøre med brannen, men politiet er sikre på at de har tatt rett mann

— Vi mener det det er skjellig grunn til mistanke, og med det mener vi at det er en sannsynlighetsovervekt for at han er gjerningsmannen, sier politijurist Ernst Ragnar Pfaff.

I tillegg er en dame i 20-årene siktet for falsk forklaring.

— Hun har forsøkt å gi den siktede for mordbrannen falskt alibi. Hennes forklaring stemmer ikke med de andre opplysninger vi har fått inn i saken, sier Pfaff.

Det var 24 år gamle Glenn Thomassen og 25 år gamle Brian Clausen, begge fra Grimstad, som omkom i den dramatiske brannen. Det kunne politiet bekrefte i dag etter at rettsodontologen var ferdig med sitt identifiseringsarbeid.

Den siktede og en av de to omkomne skal ha vært på kant med hverandre en god stund, har kamerater av den avdøde forklart til Fædrelandsvennen. Den utløsende årsaken til brannen skal ha vært en krangel over et sølvsmykke og 200 kroner.