GRIMSTAD: — Kriminalteknikerne graver ennå, sier politistasjonssjef Øystein Krogstad i Grimstad til fvn.no. Han har ennå ikke fått noen svar på bordet etter gårsdagens tragiske brann i Arendalsveien 3 i Grimstad.

— De to omkomne døde av kullosforgiftning, så langt har vi kommet, sier Krogstad.

Det var klokken 04.03 natt til søndag at politiet fikk melding om brannen. Alt som var av brannfolk og frivillige i Grimstad rykket ut da alarmen gikk. Frivillige banket på vinduer for å vekke de som sov i huset, men to menn rakk altså aldri å redde seg ut.

Venter på prøvene De to omkomne ble tatt hånd om av Rettsmedisinsk Institutt for DNA-prøver. I tillegg vil en rettsodontolog i dag sammenligne tannavtrykket med tannlegekortene til de to fryktet omkomne.

Politiet er ganske sikre på hvem de to er, men ønsker ikke å gå ut med noen navn før resultatet av prøvene foreligger.

— I samråd med og av hensyn til de pårørende går vi ikke ut med noen navn ennå, sier politistasjonssjefen.

Gjennomgår el-anlegget - Senere i dag vil det komme en inspektør fra el-tilsynet for å kontrollere det som henger av ledninger i det utbrente huset. Når vi har en brann av denne typen lar vi spesialistene uttale seg, sier Krogstad.

— Vet dere noe om hvor i huset brannen startet?

— Vi gjør forsåvidt det, men vi er forsiktige med å trekke noen slutninger foreløpig, sier han.

— Var det på noe tidspunkt fare for at brannen skulle spre seg?

— Det er jo gammel trehusbebyggelse i området, men huset ligger litt alene. Dessuten ligger brannstasjonen 3 minutter unna, og folk var både snarrådige og raskt ute med å varsle brannen. Hadde det fått brenne fritt derimot, kunne det jo ha utviklet seg, mener politistasjonssjef Krogstad.