KRISTIANSAND: Tidligere i dag kom årets første snø i østlandstraktene, og i løpet av natten ble det spådd at de hvite fillene ville legge seg også over Kristiansands og omegn.

— Kaldlufta kommer nå for fullt nedover mot Sørlandet. I natt er det meldt om fem millimeter nedbør, noe som kan medføre at det kommer rundt fem centimeter snø i Kristiansand, sier vakthavende meterolog Roar Hansen ved Storm.

Snøen kommer til å forsvinne i løpet av morgendagen, men folk i Kristiansand kan likevel oppleve en liten smak av vinter.

— Folk kan belage seg på å våkne opp til en fin vinterstemning i morgen tidlig, legger han til.

Allerede torsdag er det meldt om finvær igjen.

— Torsdag og fredag er det meldt om oppholdsvær, og til lørdag kommer det også til å bli endel varmere, sier Hansen.

Glatte veier

I dag har det vært kaos på veiene på Østlandet, og frem til klokken 19 i kveld skal Viking i Oslo ha gjennomført 180 berginger. Ved Statens vegvesen region sør ber de folk være obs på glatte veier.

— Det skal komme en del nedbør fra klokken fire i natt, noe som kan resultere i glatte veier, opplyser vakthavende ved Statens vegvesen region sør.

Brøytemannskapene er underrettet om situasjonen, og skal være klare til dyst.

— Alt av mannskaper vil være ute i natt, klare til å brøyte veiene for snø. Vi håper at folk flest også har forberedt seg på glatt føre, og tar sine forhåndsregler i natt og i morgen tidlig.

Kraftig vind

I løpet av kvelden og natten vil det også blåse kraftig langs kysten.

— I Skagerrak vil vindstyrken bevege seg opp mot liten storm i styrke. I morgen tidlig vil det bli vindstyrker tilsvarende liten kuling lenger innover i landet, sier meterolog Hansen.