KRISTIANSAND: — Temperaturene var noe høyere enn antatt i går kveld, så snøen har ikke kommet så langt sør som vi trodde, sier Terje Alsvik Walløe, vakthavenede statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt til Aftenposten.

Likevel har det falt snø en rekke steder i landet. Og de nærmeste dagene kan vi forvente ruskevær med kraftig vind på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet tirsdag,. Enkelte steder vil det blåse opp til storm.

Storm på Sørlandet

— Langs Vestlandskysten kan det blåse opp til full storm, og Sørlandet kan få storm natt til onsdag. Men også langs Oslofjorden og i Østfold vil det bli friskt, med skiftende bris og stiv kuling enkelte steder langs kysten, sier Walløe til Aftenposten.

Skiføre

Enkelte steder i landet har allerede skiføre. Bjorli kan skilte med hele 45 centimeter. Tromsø har rundt 30 cenimeter, og Beitostølen har 20 centimeter.

Tirsdag vil temperaturen synke på Sør- og Østlandet, og onsdag vil nedbøren ha avtatt helt.

— Man vil få en vinterfølelse ondag. Det vil ligge snø mange steder, men kraftig vind og lavere temperaturer vil føre til at det kjennes surt, sier Walløe.

Onsdag vil Sør-Norge få bygevær i form av snø nord for Stad. Også Vestlandet kan få snø onsdag, muligens også torsdag, melder Aftenposten.

Vil få synkende temperaturer

Sør-Norge vil måtte belage seg på synkende temperaturer, mens Nordland, Troms og Finnmark får stigende temperaturer.