Per-Erik Malterudbakken, leder av friidrettsatsingen i Idrettslaget Vindbjart. Foto: Frode Lindblom

— Jeg er alltid optimist, men sa på forhånd at dersom vi klarer hundre vil det være langt over forventningene. Og så kommer det 130, og til tross for at ungdomsskole-elevene ikke hadde fått ordentlig beskjed. Denne uka regner jeg med at vi blir enda flere, sier Per-Erik Malterudbakken , leder i friidrettsgruppa og medlem i hovedstyret til Vindbjart.

- Fikk sjokk

Onsdagstreningen for aldersgruppen fem til 12 år samlet desidert flest med rundt 125, så mange at de nå vil flytte 6. og 7. trinn sammen med ungdomsskoletrinnet på torsdag. Begge gruppene trener i Kvarsteinhallen.

— Helt fantastisk. Jeg fikk sjokk. Det er tydelig at friidrettstrening i Vennesla har vært et savn, sier hjelpetrener Rolf Tambini.

Fædrelandsvennen har tidligere omtalt interessekonflikten mellom fotballgruppa og friidrettsgruppa i Vindbjart. Fotballen mener de på sikt trenger mer plass, og vil overta hele Moseidmoen. De mener friidretten bør få en annen tomt. Friidretten, derimot, og Idrettsrådet ønsker tartandekke med fire eller seks løpebaner, og at det skal være plass til begge idrettene på Idrettsplassen.

- Friidrett liv laga i Vennesla

Status er at det foreligger en kommunal plan om å bruke nesten 80 millioner kroner på nye fotballbaner, nye tribuner og friidrettsanlegg. Flere partier har programløfter om at utbyggingen skal begynne neste fireårsperiode. Men det er usikkert om politikerne vil prioritere bare fotball på Moseidmoen, og at friidretten vil måtte vente på ubestemt tid før de får ønskene sine oppfylt et annet sted.

— Vi har lenge visst at venndølene har savnet ei friidrettsgruppe, men nå har vi også bevist at friidrett i Vennesla er liv laga. Sånn sett står vi sterkere nå bak ønsket om friidrettsdekke på Moseidmoen, mener Malterudbakken.

Ordfører lover å løse utfordringene

Av Venneslas arbeidsføre innbyggere, skatter 43 prosent til Torhild Bransdals Vennesla. Alle disse jobber i Kristiansand kommune, skriver artikkelforfatteren. Foto: Tore André Baardsen

KrF-ordfører Torhild Brandsdal kaller friidrettsoppmøtet for «formidabelt» og sier at «vi skal løse utfordringene for både friidrett og fotball».— Jeg må gå nøyere inn i materien før jeg kan konkludere med om det er plass til begge idrettene på Moseidmoen. Men det er ikke sikkert at all fotball trenger å være der. Kanskje vi kan utnytte alle balløkkene i nærmiljøet bedre, sier Brandsdal.