Fredag ettermiddag var familien Svendsen fra Lørenskog blant dem som tok turen til Sørlandets båt— og fritidsmesse i Grimstad. At politikerne nå fjerner hele regelverket for vannscootere kom som en svært gledelig overraskelse - spesielt for Celina (9).

— Hva var det du spurte meg om, Celina? Spør pappa Frode André Svendsen.

— Om vi kunne kjøpe en sånn, sier ni-åringen, og peker på en blå vannscooter like ved.

— Og da svarte jeg?

- «Det kan vi sikkert gjøre når de dumme reglene blir fjernet», smiler datteren.

- Galimatias

Familien har hytte i Arendal og nå kan det godt tenkes at de går til innkjøp av et nytt lite fartøy de kan frese rundt med ute på fjorden.

— Dette har vært helt galimatias. Du betaler avgifter og forholder deg til scooteren som en småbåt, sier Frode André Svendsen.

- Hva med hensynet til miljøet?

— Dette må gå på meg og deg som eier og hvordan vi bruker sjøen - uavhengig av hvilket fartøy vi har. Er du i en fem knops-sone må du forholde deg til det.

I bakgrunnen står mor Jeanette Eriksen Skogrand.

- Hva sier du til å bruke 175.000 kroner på en vannscooter?

— Jeg har ingen betenkeligheter med det og ser at resten av familien vil ha stor glede av dette. Når de har det gøy, får jeg mer tid til å slappe av, sier Jeanette Eriksen Skogrand.

- Dårlig barneoppdragelse

Frode André Svendsen tror flere vil gå til innkjøp av vannscooter nå som de ikke trenger å frykte bøter.

— I dag orker ikke folk det maset. Du drar ikke på tur med unger og stikker av fra politiet. Det er dårlig barneoppdragelse, sier Frode André Svendsen.

Selger Sebastian Andersen bekrefter at mange har styrt unna vannscooter på grunn av reglene. Han venter at salget vil øke framover. Selv om det først er til neste sommer at alle småbåter på sjøen må følge samme lovverk.

— Men det er nok ikke så mange som har fått denne nyheten med seg ennå, sier Andersen.

Men Celina på ni år må ennå vente litt før hun kan kjøre vannscooteren alene. Aldersgrensen på 16 år for båter med større motor enn 10 hestekrefter forsvinner nok ikke med det første.