VENNESLA: De siste sju årene er det investert rundt 15 millioner kroner i helårsanlegget i Øvrebø i Vennesla. Fritidsparken er et interkommunalt samarbeid mellom Kristiansand (8/12-deler), Vennesla (3/12-deler), Søgne og Songdalen.

— Det jobbes nå med planer om å lage en ny skiskytterarena, nytt start- og målområde for langrenn og skiskyting og oppgradere skileikanlegget med rullebånd. Håpet er at vi får til dette i løpet av to år, sier styreleder i Sandripheia fritidspark, Eivind Drivenes.

Må skifte lys

Sandrip har fire hoppbakker (K60, K40, K20 og K5). Den største ble bygget ny etter brannen i 2008. Disse har også fått plastdekke for sommerhopp. Det er kjøpt ny løypemaskin og tre snøkanoner, og for noen år tilbake sto Sandripstua og asfaltløypa for funksjonshemmede klar. Parkeringsplassen er også utvidet til en kapasitet på 500 biler.

PARKBESØK: Torsdag fikk politikerne i levekårsutvalget høre om investeringene som er gjort på Sandripheia fritidspark de siste årene. Parksjef Jürgen Orf stående til venstre orienterte. Foto: Frode Lindblom

Drivenes sier lysarmaturen i lysløypa etter hvert også må skiftes. I tillegg utvides bredden på løypa, som enkelte plasser kan bli lagt om.— Vi har mange planer her oppe, sier Drivenes.

Turløype til Skarpengland

Midt-Agder friluftsråd har det administrative ansvaret for Sandripheia. Daglig leder Per Svein Holte sier fritidsparken ikke kun er et rent idrettsanlegg.

— Det skal også være et lavterskeltilbud hvor friluftslivsinteressen blir ivaretatt. Også på sommerstid. På sikt bør det planlegges for turløyper. Ikke lysløype, men en ny trase ned til Skarpengland. Det er mer realistisk enn å koble Sandrip til løypenettet rundt Naspevarden, sier Holte.

Vil ha ny atkomstvei

Det er kommunene selv som spytter inn penger til utvikling av den populære fritidsparken. Kulturdepartementet gir også tilskudd gjennom spillemidler. Et interkommunalt anlegg utløser 20 prosent ekstra.

Tor Søren Drivenes (H) og Jens Røed (H) i levekårsutvalget i Vennesla mener det også må tenkes nytt om atkomstvei til Sandrip fra riksvei 9. — Det vil være helt nødvendig for utviklingen av Sandripheia, sier partifellene.

Torsdag var utvalget på befaring og ble orientert om anlegget av park- og idrettssjefen.