VENNESLA: Man henstiller alle som vil ut på ski i helga om å parkere på Kjåvann og benytte de nypreparerte turløypene om Naspe— og Moseidvarden. Disse ble kjørt fredag. Arrangøren vil for alt de kan unngå kaos, særlig i forbindelse lørdagens renn som vil foregå i lysløypa. Rennstart begge dager er klokka 11. — Fra klokka 08 til 13 lørdag blir det enveiskjøring inn til Sandrip. Vi vil ha vakter ute ved hovedveien og parkeringsplassen litt lenger opp på riksveien. VI slipper kun løpere og ledere inn til Sandrip, sier rennleder Steinar Holbæk.

Fredag var en rekke folk i aksjon med å rigge til arrangementet. Start og mål blir på sletta ved hoppbakkene. Holbæk sier nær 60 frivillige har vært i sving de siste dagene. Forberedelsene startet i november. Han lover supre forhold når løpere fra 8 år og til senior skal knive om seieren i fristil lørdag. Søndag er det klassisk sprint. Da vil alt foregå i asfaltløypa, og den øvrige delen av lysløypa vil da være åpen for publikum.

— Så mange løpere påmeldt tror jeg det aldri har vært før i et kretsmesterskap i Agder og Rogaland. Det er løpere fra 32 klubber, forteller rennlederen.

- Hvordan er forholdene etter mildværet i romjula?

— Forholdene er kjempebra! Det kommer til å bli en fantastisk helg. Mer kan vi ikke ønske, sier Holbæk.

Sandripstua er åpen for salg av varm mat og kioskvarer begge dager. Ifølge yr.no er det meldt strålende vær med dagtemeratur på mellom 8 og 11 kuldegrader.