Køen sto godt over 300 meter ut av billettlukene i nesten en halv time etter åpning lørdag morgen klokka 10.00 Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Fra Åseral kom Stine og Thomas Repstad, med barna Mathilde, Mie Oline og Theodor. De smilte av køen. -Vanligvis er vi ute i god tid for å unngå kø, det greide vi ikke i år, sier de. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Fra Skien kom Hanne Svendsen, Espen Thorstensen og Jonas og Lucas. De var ikke forberedt på folkemengdene, men tok det med godt humør. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Ikke alle brydde seg om kø og kaos. Noen ga rett og slett blaffen i alt. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Køen sto over toppen ved Sørlandssenteret og langt ned i Timenesbakken. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Fra Tønsberg kom Ann Katrin Aas og Victoria Alvilde. De var i Dyreparken tre dager på rad i helga, og syntes det var moro med alle folkene lørdag. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

KRISTIANSAND: — Akkurat nå klokka 15.30 er fremdeles folk på vei inn i parken. Men telleapparatene har passert 16.000 med god margin. Dette er en fantastisk maidag på alle måter, sier kommersiell direktør i Dyreparken, Morten Skraastad til Fædrelandsvennen.

Klokka ti på morraen sto bilene langt nede i Timenesbakken og køen foran billettlukene i Dyreparken var godt over 300 meter lang. Dyreparken tok i bruk Ikea sine parkeringsplasser og selveste travbanen for å få plassert alle bilene som kom.

Ingen så ut til å irritere seg over litt formiddagskaos. Bortsett fra ett og annet barn som gråt fordi isen lot vente på seg, var det bare smil og glede.

Fra Åseral

Fra Åseral kom Stine og Thomas Repstad, med barna Mathilde, Mie Oline og Theodor. De smilte av køen. -Vanligvis er vi ute i god tid for å unngå kø, det greide vi ikke i år, sier de. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Vi pleier å være ute i god tid, men i dag ble vi tatt litt av køen. Men det går fint. De sluker godt unna her, og det er gøy med folk, sa Stine og Thomas Repstad fra Åseral.De hadde med seg Matilda, Mie Oline og Theodor og gledet seg til en travel dag i parken.

Nå gleder vi oss til en lett kaotisk dag med mye mennesker i parken, forteller Stine Repstad.

Dyreparkdirektør Per Arnstein Aamot var ikke selv i parken lørdag formiddag. Han sier det fort blir litt travelt og kø når flere tusen skal inn samtidig, men at parken har god erfaring i å håndtere slikt.

Les også:

Les også:

6000 i timen

— Vi tar unna 6.000 mennesker i timen, så det roet seg fort utenfor lukene sa han.

Det var Gulledagen i Dyreparken lørdag. Da inviterer Sparebanken Sør mange av sine kunder til gratis inngang. Aamot sier det var mange påmeldte. Parken ventet opp mot 15.000 gjester lørdag.

Men så kom altså over 16.000. — Det er en kombinasjon av våre årskortgjester og de fra banken. Det er nok ikke rekord, men været har vært med oss. 16.000 er en veldig god mai-dag for oss, sier Skraastad.

Fra Skien kom Hanne Svendsen, Espen Thorstensen og Jonas og Lucas. De var ikke forberedt på folkemengdene, men tok det med godt humør. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Fra Skien hadde Hanne Svendsen, Espen Thorstensen og Jonas og Lucas tatt turen. De var ikke forberedt på at parken skulle være stufull av folk og lo bare av den lange køen.— Helt utrolig. Moro når det er mye folk, sa de.

Fra Froland

Inne i parken traff vi en familie fra Froland. Anita Byttingsmyr hadde med seg Thea, Ånon og Nils. De pleier å være med på Gulledagen.

— I fjor regnet det, i år er det enormt med folk. Kø må vi tåle når det er gratis å komme inn. Veldig moro å være her, sa Anita, mens barna var mest opptatt av en liten antilope ute på savannen.

Ann Katrin Aas og fire år gamle Victoria Alvilde koste med geiter. Eller forsøkte å kose og klappe, riktigere.

— Vi kommer fra Tønsberg og har vært tre dager i parken. Torsdag og fredag var det en del folk da også, men nå tok det jo helt av, sa de.

Bemannet som i høysesong

Kommersiell direktør i Dyreparken, Morten Skraastad, forteller at bemanningen lørdag var på linje med høysesongen midt i juli.