LINDESNES: Politibilen som var innblandet i ulykken tilhørte det italienske militærpolitiet Policia Carabineri. De kommer derfor til å bli etterforsket av det sivile politiet.

— Det er det lokale politiet her i Milano som kommer til å ta seg av dette. Det er egentlig alt jeg kan si nå, sier Fabirzeo Marroccay, ved Policia Carabineri sitt pressesenter til Fædrelandsvennen.

Belkisa Segetalo ble påkjørt av en av deres politibiler lørdag kveld og døde ved midnatt. Politiets versjon av saken skal være at Belkisa Segetalo kom syklende i et gangfelt som egentlig er forbeholdt gående og at hun ikke hadde lys på sykkelen.

KREVER svar.

Familie og venner stiller nå en rekke spørsmål ved hvordan ulykken kunne skje. Spørsmålet er blant annet hvor høy fart politibilen hadde og hvordan den kjørte før ulykken.

— Jeg vil bare at de som har gjort dette skal bli stilt for retten og at de skal bli straffet så hardt som mulig, sier Kasim Segetalo som er bror til Belkisa Segetalo.

Han hadde i går sitt første møte med familiens italienske advokat. Han er fortvilet over at han ikke får vite mer fra politiet om hva som skjedde.

Avisen La Repubblica skrev i sin mandagsutgave at politibilen verken hadde sirener eller blålys på da den kom kjørende.

— Folk som var til stede der det skjedde, sier at det var et voldsomt sammenstøt, sier Luigi Bolognini til Fædrelandsvennen.

Han er journalist i avisen La Repubblica sin Milano-redaksjon og har snakket med en rekke personer som var vitne til hendelsen. Han sier også at det har skjedd en rekke ulykker i gaten og at 19 personer har omkommet bare i år.

OPPRØRT.

Belkisa Segetalo var designstudent ved Nouva Academia Di Belle. Der gikk hun på motelinjen og hadde akkurat begynt på andre året.

— Hele motelinjen er helt opprørt over det som har skjedd, sier Emilie Bidne Holmen, som gikk i parallellklasse med Belkisa Segetalo.

Hun spiste middag med Segetalo fredag før ulykken. Da hadde de nettopp startet på skoleåret.

— Lærere og elever er helt fra seg. Det kommer ikke til å bli en vanlig start på skoleåret, sier Holmen.