KRISTIANSAND: I slutten av august begynte de røde sightseeingbussene fra selskapet Open Top Sightseeing Norway AS sine turer for å vise turistene Kristiansand.

Nå har det oppstått en konflikt mellom det turisttoget City Train og den nye konkurrenten, skriver NRK Sørlandet.

STÅR OPPSTILT: City Train, som kjører turister rundt i sentrum, konkurrerer med sightseeingbussene om å kjøre rundt på byens turister. Dobbeldekkerne har en lengre rundtur og kjører blant annet til Kanonmuseet. Foto: Birgitte Vaksdal

Både turisttoget og bussene har oppstillingsplass mellom Kilden og Silokaia hvor de står klare til å ta imot cruiseturister. Daglig leder Vidar Haugedal i City Train føler seg urettferdig behandlet.

— Skygger for oss

— Disse bussene er fem meter høye og har to etasjer. De skygger for oss som må parkere mye lengre bak dem. Vi har kjørt her i 28 år, men må stå 40-50 meter bak bussene. Det er ikke riktig, sier han til Fædrelandsvennen.

Det er halvannen uke siden City Train måtte endre oppstillingsplass. Tidligere sto toget nærmere kaia hvor cruisebåtene legger til havn, og Haugedal mener toget burde får stå der de alltid har stått.

— Det kommer mange eldre folk med rullestoler og rullatorer og vi burde få stå der disse kommer ut fra kaia slik at de slipper å gå så langt, sier han.

Ifølge Haugedal har den nye oppstillingsplassen gått ut over turisttogets passasjertall.

— Vi har færre passasjerer nå. Det merket vi med en gang, sier Haugedal.

Han understreker samtidig at understreker at de to selskapene presenterer et vidt forskjellig tilbud for byens turister.

Vil behandles likt

Geir Nytvedt, administrasjons- og markedssjef i Open Top Sightseeing Norway AS, sier til NRK at han er mest opptatt av at de to selskapene blir behandlet likt.

– Jeg kjenner ikke til at vi eventuelt står først eller foran City Train. Jeg skjønner at de som har vært der i lang tid ikke setter pris på konkurransen. Men det eneste jeg er opptatt av er at det er helt rettferdig, og likebehandling ved havna.

Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere er dette en prøvesesong for Open Top Sightseeing Norway AS i Kristiansand for å teste markedet. De vil i høst evaluere tilbudet i byen.