BERLIN: Uhellet skjedde da en bagasjebil skulle kjøre et bånd opp mot skroget på Flynonstops fly i Berlin mandag ettermiddag.

— Båndet, som skal frakte bagasje inn og ut av lastrommet, traff karmen og laget en rift ved siden av døren. Riften er seks centimeter lang og en centimeter bred, sier Espen Hennig-Olsen til Fædrelandsvennen.

- Ikke hull i skroget

Flynonstopeieren forteller at tre teknikere, inspektører samt kapteinen vurderer skaden.

— Det er en kraftig ripe, men ingen hull i skroget. Skaden er liten, men vi må sikre alle funksjonaliteter, forklarer han.

Hennig-Olsen har selv vært i kontakt med kapteinen og fått oversendt bilde av skaden som flyet ble påført.

— Kapteinen som flyr i dag er vår basekaptein. Han mener det ser greit ut. Det ser ut til at de kan fly hjem om ikke så lenge.

Forsinkelse

Flyet hadde avgang klokka 16.30, men ble forsinket grunnet uhellet ved lasterommet. Skaden har skjedd ved et lasterom som er såkalt pressurized. Dette er et temperert rom hvor hunder og katter kan oppbevares under flyvningen.

— Vi er nøye på at trykket i lasterommet er riktig, forklarer Hennig-Olsen og legger til at det ikke er noen dyr som skal fraktes fra Berlin til Kjevik i dag.

— Når flyet lander på Kjevik vil tre teknikere se på hvordan skaden kan repareres.

Klokka 18.30 står flyet fortsatt på bakken i Berlin. Flynonstop trenger dokumenter fra flyfabrikken i Brasil for å fly hjem til Kristiansand.

— Vi har et backup-fly fra Estonian Air klart om det skulle være behov for å skfite fly, sier Hennig-Olsen.

Fornøyd med servicen

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med en av passasjerene på flyet.

— Vi sitter i flyet og venter på å reise hjem. Kapteinen har vist oss et bilde av skaden som har skjedd nedenfor lastelukeåpningen, forteller passasjeren, som ønsker å være anonym.

Flynonstop skal ha gitt god informasjon til de reisende om hva som har skjedd.

— De har tatt hånd om oss på en forbilledlig måte. Vi er ekstremt fornøyde. Mens vi venter på å dra hjem har vi nå fått servering, forteller passasjeren klokka 17.40.