KRISTIANSAND: – Jeg savner Kristiansand, men nå har jeg begynt på skole her inne, og ønsker å fullføre studiene før jeg flytter hjem, sier Hæstad til Fædrelandsvennen.

28-åringen startet i høst opp med økonomistudier på BI. Planen er å bli eiendomsmegler.

– Enten eiendomsmegler eller noe innen bank. Jeg må begynne å tenke på karrieren etter fotballen. Jeg har ikke så mange år igjen. Jeg begynte på BI delvis fordi jeg synes økonomifag virker veldig interessant, delvis fordi det lar seg kombinere med å spille fotball ettersom ingen forelesninger er obligatoriske, sier Hæstad.

I fjor signerte han en ny femårsavtale med Oslo-klubben. Den går ut etter 2015-sesongen. Da er han forhåpentligvis også ferdig med studiene, og sønnen Max skal begynne på skolen. Det kan altså virke som om alt er perfekt timet og tilrettelagt for Kristiansand-retur om tre år.

Hektisk hverdag

– Hvordan er det å studere ved siden av fotballen og familielivet?

– Det er ekstremt hektisk, men samtidig veldig gøy. Det er ikke mye fritid lenger, og jeg sliter dessverre med å holde like god kontakt med kompiser som jeg gjorde før. Nå er det opp tidlig meg ungen for så å gå på skolen før trening. Deretter er det skole igjen før jeg leker med guttungen. Når han er i seng blir det gjerne enda litt mer skole og kanskje en episode av en serie på tv. Så er det i seng, sier Hæstad.

For snaut to år siden uttalte han til Fædrelandsvennen at han kunne tenke seg å bli trener etter endt karriere.

— Jeg har ikke lagt det helt på is, og jeg kommer til å slite med å legge fotballen helt bort. Men kona har nok et håp om at jeg ikke skal jobbe hver helg lenger når jeg legger opp som fotballspiller. Uansett synes jeg det kan være lurt å ha flere bein å stå på, sier Doffen.

Skadeproblemer

Hva som skjer med fotballkarrieren er fremdeles uavklart. Doffen har alltid vært kjent for å være en kriger og en terrier på fotballbanen, en spiller som gir alt både på treningsfeltet og i kamp.

Den tøffe og aggressive stilen har imidlertid hatt sin pris. 28-åringen har slitt mye med skader de siste sesongene. Spesielt lysken har forårsaket ham store problemer.

– Jeg vet ikke hva som skjer når jeg er ferdig i Vålerenga, sier Hæstad.

Neppe tilbake til Start

28-åringen utelukker dermed ikke at han kan komme til å legge opp om tre år. I år har han vært på banen for VIF i 20 av 25 kamper. Hele 11 ganger har han blitt byttet ut før full tid.

– Jeg har hatt småproblemer denne sesongen. Det går greit, men jeg pleier å kjenne det godt mot slutten av kampene, sier Hæstad som erkjenner at skadeproblemene kan føre til at det ikke blir noen Start-retur på ham.

Doffen forlot Start etter nedrykket i 2007 og har flere ganger uttalt at han ønsker å avslutte karrieren på Sørlandet, men bare dersom kroppen fungerer og han fortsatt har noe å tilby.

– Det er uaktuelt å komme tilbake bare for å hente en siste inntekt på tampen av karrieren, uttalte Hæstad til Fædrelandsvennen i mars i fjor.

Nå kommer alt an på hvordan kroppen har respondert på Vålerenga-karrieren når den blir avsluttet i 2015. – Jeg har hatt en del skader på grunn av spillestilen. Jeg må se hvordan kroppen er i hvert fall, før jeg bestemmer meg, sier Hæstad, som har spilt på et underpresterende VIF-lag denne sesongen.

Dårlig sesong

Martin Andresen og Co. hadde som målsetting å være i gullkampen i år. Det har ikke akkurat gått som planlagt. VIF ligger på femteplass i eliteserien, 11 poeng bak ledende Molde.

– Vi er ikke akkurat kjempefornøyde med sesongen. Målet nå er å være med og sloss om fjerdeplassen, sier Hæstad.

Det vil i så fall redde noe av æren, og gi en plass i Europa.

– Hvorfor har det gått så dårlig denne sesongen, tror du?

– Jeg kan ikke sette fingeren på én spesiell grunn. Vi har rett og slett ikke vært gode nok, og har slitt med skader på sentrale spillere. I tillegg har det vært store utskiftninger i stallen, sier Hæstad.

Sist fredag spilte Hæstad 90 minutter i 1-1-oppgjøret mot gulljagende Strømsgodset.