KRISTIANSAND: – Jeg vet ikke hva som skjer når jeg er ferdig i Vålerenga, sier Hæstad til Fædrelandsvennen.

I fjor signerte han en ny femårsavtale med Oslo-klubben. Den går ut etter 2015-sesongen, og da kan det også være karriereslutt for midtbaneterrieren. I så fall betyr det at han ikke får sjansen til å avslutte karrieren i gul Start-drakt, slik han flere ganger tidligere har uttalt at han kunne tenke seg.

Doffen har alltid vært kjent for å være en kriger og en terrier på fotballbanen, en spiller som gir alt både på treningsfeltet og i kamp. Den tøffe og aggressive stilen har imidlertid hatt sin pris. 28-åringen har slitt mye med skader de siste sesongene. Spesielt lysken har forårsaken ham store problemer.

– Jeg har hatt en del skader på grunn av spillestilen. Jeg må se hvordan kroppen er i hvert fall, før jeg bestemmer meg, sier Hæstad, som dermed ikke utelukker at han kan komme til å legge opp om tre år.

Ingen Start-retur?

I år har han vært på banen for VIF i 20 av 25 kamper. Hele 11 ganger har han blitt byttet ut før full tid.

– Jeg har hatt småproblemer denne sesongen. Det går greit, men jeg pleier å kjenne det godt mot slutten av kampene, sier han.

Uansett kan det spøke for en mulig retur til gamleklubben Start, som han forlot etter nedrykket i 2007. Doffen har flere ganger uttalt at han ønsker å avslutte karrieren på Sørlandet, men bare dersom kroppen fungerer og han fortsatt har noe å tilby.

– Det er uaktuelt å komme tilbake bare for å hente en siste inntekt på tampen av karrieren, uttalte Hæstad til Fædrelandsvennen i mars i fjor.

Vender hjem

Men én ting er i hvert fall sikkert. Han skal hjem etter at kontrakten med Oslo-klubben går ut. Sønnen Max skal begynne på skolen, og dersom alt går etter planen, er Doffen ferdig med økonomiutdannelse samtidig.

– Jeg savner Kristiansand, men nå har jeg begynt på skole her inne, og ønsker å fullføre studiene før jeg flytter hjem, sier Hæstad, som har spilt på et Vålerenga-lag som har underprestert denne sesongen.

Martin Andresen og Co. hadde som målsetting å være i gullkampen i år. Det har ikke akkurat gått som planlagt. VIF ligger på femteplass i eliteserien, 11 poeng bak ledende Molde.

– Vi er ikke akkurat kjempefornøyde med sesongen. Målet nå er å være med og sloss om fjerdeplassen, sier Hæstad.

Det vil i så fall redde noe av æren, og gi en plass i Europa.

– Hvorfor har det gått så dårlig denne sesongen, tror du?

– Jeg kan ikke sette fingeren på én spesiell grunn. Vi har rett og slett ikke vært gode nok, og har slitt med skader på sentrale spillere. I tillegg har det vært store utskiftninger i stallen, sier Hæstad.