TVEDESTRAND: — Hun var hjelpsom og snill, omgjengelig og hyggelig. Vi var gode naboer. Jeg satte pris på besøkene hennes, sier nærmeste nabo til avdøde Bjørg Kjær, til fvn.no.

Han har vanskelig for å ta inn over seg at han ikke lenger skal få besøk av nabovennen som bodde i etasjen over ham.

Søndag kveld ble den 57 år gamle kvinnen funnet drept. Hennes 34 år gamle fostersønn har i politiavhør tilstått drapet. En 18 år gammel gutt er siktet for medvirkning til forsettlig drap.

- Kaos

— Første dagen jeg fikk vite at hun var drept var bare kaos. Jeg greide ikke å håndtere mobilen en gang. Jeg måtte ha hjelp av politiet. Det var vanskelig å akseptere at det hadde skjedd.

Naboen ønsker ikke å stå fram med navn og bilde i sakens forbindelse.

- Hva tenker du om det som har skjedd?

— Det er ikke lett å svare på det. Det var i det hele tatt et sjokk for alle sammen. Måten det skjedde på. Det er grusomt. Både for de som gjorde det og for familien, sier han.

Han husker ikke hvordan han først kom i prat med 57-åringen, men forteller at de fikk god kontakt i løpet av de få månedene hun bodde i nabolaget.

- Hverdagslig prat

Sammen med en annen nabo på stedet, møttes de to ganger om dagen, både morgen og ettermiddag, til hverdagslig prat over en kopp kaffe.

Det gjorde de hver eneste dag.

— Vi brydde oss om hverandre som naboer, forteller naboen til fvn.no, og forteller at de gjerne spanderte middager på hverandre.

— I det hele tatt var det en grei dame. Vi kunne prate om alt mulig, forteller han.

Skjønte noe var galt

Dagen 57-åringen ble drept hadde de to ikke fått snakket sammen.

— Men jeg registrerte at noe var galt fatt. Hun hadde låst ytterdøren da fostersønnen kom på besøk og hun hilste ikke på meg, men så alvorlig ut, forteller han.

En stund etter hørte han tre dumpe lyder i etasjen over. Senere ble røykvarsleren utløst.

Han bestemte seg for å gå opp til 57-åringens leilighet. Inne i leiligheten skrudde han av stekeovnen som stod på med baguetter.

Ved første øyekast fant han ikke 57-åringen, men ante uråd da han gikk ut og så at kvinnens hund var utenfor og at bilen hennes fortsatt stod parkert utenfor huset.

Han fikk den andre naboen til å undersøke huset nærmere. Kort tid etter kom beskjeden om at hun var drept.

Kvier seg for å flytte tilbake

— Det er helt uvirkelig, sier han og rister på hodet.

Nå kvier han seg til å flytte tilbake i huset når krimteknikerne er ferdig med sine undersøkelser på stedet.

— Det blir en rar følelse å flytte inn igjen. Jeg er vant til besøkene hennes, å høre hunden bjeffe og se katten hennes komme. Jeg har veldig mange gode minner, avslutter han.