FUNNET DREPT: Kvinnen ble funnet drept i dette bolighuset som ligger i tilknytning til Holt Camping. Foto: Roar Laugerud / Dagbladet

TVEDESTRAND: – Rundt midnatt pågrep vi en person, og cirka to timer senere pågrep vi den andre, forteller politijurist Nils Anders Grønås til fvn.no mandag formiddag. Begge pågripelsene skjedde uten dramatikk.

— De to har ikke bedt om eller fått oppnevnt forsvarere. Det vil bli et tema når de blir avhørt mandag ettermiddag. Da vil de og blir spurt om hvordan de stiller seg til siktelsen. Den lyder på forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap, sier Grønås til agderposten.no.

Agderposten melder at det er kvinnens 34 år gamle fostersønn som er siktet for drapet, sammen med hans 18 år gamle kamerat som er siktet for medvirkning til drapet.

Alder og eventuelt slektskap vil ikke Grønås bekrefte overfor fvn.no.

— Vi har dannet oss et bilde, men langt fra et sikkert bilde, over det som har skjedd, sier han.

I 11-tiden møttes politi og påtroppende politiadvokat for å gjøre opp status i saken.

— Hendelsesforløpet må videre etterforskning vise. Fremover får vi bistand fra vitner - en rekke vitner skal avhøres, sier Grønås.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den drepte 56 år gamle kvinnen ble hentet ut av kriminalteknikere søndag kveld. Foto: Roar Laugerud / Dagbladet Foto: Roar Laugerud / Dagbladet

Vil prioritere avhør

Grønås fortalte tidligere på dagen til fvn.no at avhør av de to pågrepne vil være politiets prioritet fremover.

– Vi vil ikke gå ut med hendelsesforløp før vi har fått avhørt de to siktede. Vi kan ikke utelukke at ting kan endre seg som følge av avhørene, sier Grønås.

De to pågrepne sitter nå i varetekt i Arendal. Politiet ønsker fortsatt ikke å fortelle noe om relasjonene mellom de siktede og den drepte, men flere medier melder at den ene pågrepne skal være fostersønn av den drepte 56-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FUNNET DREPT: Kvinnen ble funnet drept i dette bolighuset som ligger i tilknytning til Holt Camping. Foto: Ernest Boswarva

Politiet skal nå ha dannet seg et godt inntrykk av hendelsesforløpet ved campingplassen i Tvedestrand, men de ønsker ikke å gå ut med detaljene foreløpig.

– Vi kan ikke utelukke at ting kan endre seg som følge av avhørene, og sånn sett heller ikke utelukke flere pågripelser, sier politijuristen.

Til TV2 forteller Grønås at begge de to siktede er kjent av politiet fra før.

Kan ha filmet drapsflukten

Ifølge agderposten.no skal politiet raskt ha sikret seg video fra overvåkningskameraene på campingplassen.

Dette skal i tillegg til vitneavhør ha vært medvirkende til at de siktede ble pågrepet så raskt etter hendelsen.

– Det jeg kan si, er at vi generelt sikrer oss overvåkningsvideo når ting er overvåket, sier Grønås til fvn.no.

Brannmelding

Saken startet som en brannmelding som nådde politiet klokken 19.34 søndag kveld. Meldingen gikk ut på at det hadde oppstått et mindre branntilløp i et hus på en campingplass i Tvedestrand.

Politiet slo full drapsalarm da en kvinne ble funnet død i boligen.

– Vi etterforsker det som sannligvis er et drap begått på en adresse i Tvedestrand. En kvinne er funnet omkommet på stedet, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no ved 22.30-tiden.

Politiet fikk melding om brann på åstedet klokken 19.34. Da politifolkene kom til stedet, ble det umiddelbart besluttet å tilkalle krimteknikere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Krimteknikere vil fortsette undersøkelsene på åstedet også mandag. Foto: Ernest Boswarva

Funn av død kvinne

– Politiet fikk en melding om at en død person var funnet i en leilighet i forbindelse med campingplassen. Det førte til at politiet og andre nødetater rykket ut til stedet. Ut fra det som ble observert, så tilkalte politiet krimtekniker til stedet, opplyste jourhavende jurist og påtaleansvarlig i Agder politidistrikt, Nils Grønås, til fvn.no tidligere i kveld.

Krimteknikere jobbet hele søndag kveld på funnstedet. Området er sikret av politiet.

I 50-årene

Operasjonsleder Austad ville tidligere i kveld ikke kommentere om noen var siktet i saken. Han ville heller ikke gå ut med alderen på den omkomne. Ifølge Agderposten er den drepte kvinnen i 50-årene.

Hva er grunnen til at dere tror det dreier seg om et drap?

– Det er fordi det er funnet en død kvinne som bærer preg av å være utsatt for et drap, sa Austad uten å ville gå nærmere inn på omstendighetene.

Politiet opplyser at det pågår omfattende etterforskning i drapssaken.

– Teknikerne har vært på åstedet i hele natt og området vil trolig være lukket store deler av mandagen, bekrefter Grønås.

Det skal være store sot og brannskader inne i den aktuelle boligen, men det er ingen synlige skader å se fra utsiden.

Har du tips i saken? MMS/SMS til 03811 || Epost til tips@fvn.no