LINDESNES: Nominasjonskomiteen i Vest-Agder KrF møtes i kveld for å diskutere hvem som skal stå på toppen av Kristelig Folkepartis liste ved neste års stortingsvalg.

I forkant av møtet har de intervjuet fire kandidater for listen, deriblant Hans Fredrik Grøvan som ser ut til å snappe plassen foran Dagrun Eriksen.

Grøvan er lysten på topplassen, men synes det er synd at det er blitt fokusert så mye på at han kan vippe ut nestleder i Kristelig Folkeparti, Dagrun Eriksen.

Motivert

— Jeg er veldig motivert til å kjempe for en plass på Stortinget. Motivasjonen sammen med bred støtte gjør at jeg er veldig klar for en topplass, sa Grøvan i det han gikk inn til intervjuet i Lindesnes rådhus like over klokken 17.00 i dag.

Nåværende stortingsrepresentant Dagrun Eriksen og hennes utfordrer Hans Fredrik Grøvan var forholdsvis jevne da KrFs lokallag gjennomførte sine høringsrunder i forkant av selve nominasjonen.

Men Grøvan ligger et hakk foran.

— Jeg liker ikke personfokuset denne nominasjonen har fått. Det har blitt en belastende sak, sier Grøvan.

Han tok selv kontakt med Dagrun Eriksen, der de snakket om at den demokratiske prosessen måtte få gå sin gang.

— Det var viktig å få snakket sammen, men akkurat hva vi sa til hverandre får bli mellom oss, sier Grøvan.

Håper på enstemmig

I kveld skal nominasjonskomiteen bestemme seg for hvilket forslag de sender av gårde til nominasjonsmøtet

Deres frist er i dag, mens selve nominasjonsmøtet holdes den 18. november.

— Målet er å levere fra seg en enstemmig innstilling. Dersom ikke vi klarer det, kan det hende vi må levere fra oss en delt innstilling eller en flertallsinnstilling, sier leder for nominasjonskomiteen, Ivar Lindal.