LINDESNES: — Det blir en krevende prosess, sier leder av nominasjonskomiteen i Vest-Agder KrF, Ivar Lindal.

Nåværende stortingsrepresentant, Dagrun Eriksen, og hennes utfordrer Hans Fredrik Grøvan samlet ganske lik oppslutning da KrFs lokallag gjennomførte sine høringsrunder i forkant av selve nominasjonen.

— Resultatene fra lokallagene vekter ikke 100 prosent. Da hadde det ikke vært nødvendig å ha noen nominasjonskomité. Det er klart vi skal lytte til det de har sagt, men jeg vil ikke begi meg inn på hvor mye lokallagenes høringer teller i forhold til det øvrige arbeidet vi skal gjøre, sier Lindal.

Intervjuer

Fram mot slutten av oktober skal nominasjonskomiteen kalle inn aktuelle kandidater for å høre nærmere blant annet om hvilke forventninger de har til listeplasseringer.

— Vi kommer til å gjennomføre drøyt femten intervjuer før vi i nominasjonskomiteen bestemmer oss for hvilket forslag vi sender av gårde til nominasjonsmøtet, sier Lindal.

Spekulasjoner

Nominasjonskomiteens leder sier den skal levere fra seg en innstilling innen 31. oktober. Selve nominasjonsmøtet holdes den 18. november.

— Målet er å levere fra seg en enstemmig innstilling. Dersom ikke vi klarer det, kan det hende vi må levere fra oss en delt innstilling eller en flertallsinnstilling.

— Hva tror du er mest realistisk?

— Det blir bare spekulasjoner. Det ønsker jeg ikke å begi meg inn på nå, sier Lindal.