KRISTIANSAND: Verken tekniske undersøkelser, tips eller annen etterforskning har så langt gitt svar på hvordan den 25 fots store daycruiseren havnet på holmen.

— Vi har ikke kommet noe lenger i etterforskningen. Det som kan gjøres er blitt gjort. Krimteknikere har sjekket båten for spor, og noe er sendt til Kripos for videre undersøkelser, opplyser politioverbetjent Geir Hansen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

- Uklart om noen var om bord

Etterforskerne fant ikke blodspor i båten, og er i tvil om det i hele tatt var noen om bord da kollisjonen skjedde.

— Det er helt uklart om noen var om bord da den kjørte opp på land, eller om noen har satt den i fart og hoppet over bord, sier Geir Hansen.

Les mer og se bildeserie: Båt funnet på holme utenfor Kristiansand

Ingen er meldt savnet i området, verken før eller etter at båten ble funnet.

— Det er mange muligheter for hva som kan ha skjedd. Hvis vi en gang får svaret, blir det interessant å få vite hvem som kjørte båten, sier politioverbetjenten.

Resultatløst søk

Båten er meldt stjålet fra Hellekilen i Høvåg, hvor eieren så at båten stod tidlig tirsdag kveld. Onsdag formiddag klokken 10.20 fikk politiet melding om at båten stod ti meter opp på den ytterste av Revholmane, som ligger i Byfjorden ved innløpet til Korsvikfjorden.

Båten, en Scand Dynamic 7600, traff holmen i høy hastighet. Speeden sto på full fart da den ble funnet, og holmen hadde tydelige merker etter den kraftige kollisjonen.

Dykkere fra brannvesenet og redningsskøyta søkte onsdag på fjorden uten resultat.

— Dykkerne søkte i nærområdet rundt holmen. Hvis noen har havnet på sjøen, ligger de ikke nødvendigvis like i nærheten etter så lang tid. Men vi kan ikke dykke ute på et hav, sier Geir Hansen.

Etterlyser tips

Siden båten er meldt stjålet i Lillesand, er også etterforskere ved Lillesand lensmannskontor satt på saken. Etterforskningsleder Hege Posti i Lillesand opplyser til fvn.no at de sjekker ulike adresser langs ruta båten må ha fulgt fra Hellekilen til Revholmane.

— Vi sjekker om folk kan ha observert båten underveis til Kristiansand. Vi samarbeider med politiet i Kristiansand, og holder dialog med dem om hva som gjøres videre, sier Posti.

Både Posti og Hansen opplyser at politiet foreløpig har fått inn svært få tips i saken.

— Vi er meget interessert i tips eller opplysninger som kan forklare hva som har skjedd, sier politioverbetjent Hansen.