KRISTIANSAND: Ingen er funnet omkommet og ingen er meldt savnet. Båten er ribbet innvendig, og det fantes ingen spor på holmen etter folk. I går avsluttet brannvesen og redningsskøyta sine søk etter omkomne på fjorden.

STJÅLET

Båten ble av eieren i går kveld meldt stjålet fra båtplassen i Langholmsund på Hellenes i Høvåg. Han meldte selv fra til politiet straks han ble oppmerksom på forholdet.

Foto: Jan Oddvar Eide

– Jeg fikk vite om det av en kamerat som ringte og fleipet med at ”båten står på en holme”, forteller eieren som deretter så de utrolige bildene på fvn.no av båten han kjøpte for tre år siden, langt oppe på Revholmane midt i Byfjorden.

– Båten er helt ribbet inni. Høyttalere og stereoanlegg – alt av verdi er borte, sier eieren som hadde planlagt tur til Båtmessa i Arendal med båten.

Nå er båten fraktet til Falck på Dalane.

Selv var eieren sist på båten tirsdag ettermiddag. Onsdag formiddag klokken 10.20 fikk politiet melding om båten som sto langt oppe på land på Revholmane, midt mellom Dvergsnestangen og Odderøya.

Kartet viser hvor båten ble stjålet, og distansen til holmen der den ble funnet

FULL FART

Båten – en 25 fots Scand Dynamic 7600 – har truffet holmen i stor hastighet. Speeden sto på full fart. Båten ble funnet om lag ti meter opp på holmen, som har tydelige merker etter den kraftige kollisjonen.

– Det er sannsynlig at det ville vært skader på folk dersom noen sto ved rattet ved det kraftige sammenstøtet med land. Det er merkelig at vi ikke finner noen spor, sier politiets innsatsleder Nils-Kristian Voreland.

Krimteknikere fra politiet undersøkte i går båten.

– Vi leter etter DNA-spor om bord, særlig ved rattet og speedkontrollen, sier Nils-Kristian Voreland.

– Vi frykter i utgangspunktet en dødsulykke. Men det er ingen spor etter folk i det hele tatt, verken i båten eller på land, sier Nils— Kristian Voreland. For politiet er omstendighetene rundt kollisjonen fortsatt en gåte.

– Vi vet ingenting om hva som har skjedd, eller om folk har vært om bord. Vi har heller ikke fått inn vitneopplysninger. Det eneste vi vet med sikkerhet vet er at båten har kjørt i stor fart, sier politiet. De er svært interessert i tips dersom noen har sett båten det siste døgnet i området rundt Høvåg og Kristiansand.

I et forsøk på å kartlegge båtens bevegelser var politiet på Korsvik marina for å gjennomgå overvåkningsvideoer. Men ifølge ansatte ved marinaen ble det ikke gjort noen funn.

SØK PÅ SJØEN

Brannvesenet kom først til åstedet.

– Båtmotoren var kald, så vi går ut fra at det kan ha vært litt tid siden det skjedde. Det er observert vrakgods i sjøen rundt, forteller overbrannmester Johnny Flæte ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR). Brannvesenet satte umiddelbart i gang søk med dykkere. Søket var resultatløst.

– Vi har hatt dykkere ute i det naturlige søksområdet 40–50 meter fra båten, opplyser politiførstebetjent Voreland.

Sammen med redningsskøyta «Kaptein Egil J. Nygård» ble det i går ettermiddag gjennomført overflatesøk i nærheten av holmen. Også dette var resultatløst.