KRISTIANSAND: Høyres gruppeleder Hans Otto Lund kommer nå på banen, og er tydelig på at brakkene for bostedsløse med rus— og atferdsproblemer skal flyttes vekk fra Marvika i løpet av kort tid.

— Vi skal få flyttet brakkene. Det vil koste penger, men det må gjøres. Spørsmålet er hvor fort vi får gjennomført det, sier han.

Fædrelandsvennen kunne i september avsløre at brakkene ble flyttet fra Ægirs vei til Marvika uten politisk behandling, med tanke på en midlertidig plassering i to år. Beboerne i området har protestert og påklaget vedtaket, fordi området består av barnehager, skole og er tett befolket av barn.

Til velforeningen skriver Hans Otto Lund i en e-post:

Det har de siste dagene vært jobbet under høytrykk – både administrativt og ikke minst politisk – med å finne en løsning på den utfordringen som er oppstått med hensyn til nødboligene i Marvika.

Han skriver videre at saken kommer opp i første møte i Helse- og sosialstyret på nyåret, med sikte på en avvikling av brakkene.

Etterspill

Lund er også tydelig på at saken vil få etterspill for administrasjonen.

— Flyttingen til Marvika var aldri en politisk sak, men kun en ren infosak i Kommunalutvalget. Det er nok det mest alvorlige her, sier Lund til Fædrelandsvennen, og fortsetter:

— Dette skulle vært fremmet med et ordentlig saksfremlegg, og full høringsrunde, slik at alle ble hørt. Det er uryddig slik det har blitt.

Rodeneset

Det har blitt sagt fra administrativt hold at det ikke finnes andre steder enn Marvika for den midlertidige plasseringen av brakkene. Men Hans Otto Lund mener en permanent plassering bør være mulig i løpet av kort tid.

— For rundt to år siden ble det laget en mulighetsanalyse av ulike steder disse boligene kan plasseres, blant annet på Rodeneset ved Rona og på Dvergsnes.- Hvorfor har ikke disse stedene blitt vurdert tidligere?

— Det er nok fordi dette kom som julekvelden på kjerringa for administrasjonen, som etter pålegg fra Fylkesmannen måtte flytte brakkene fra Ægirs vei, sier Lund.

— Men alt ligger til rette for at brakkene kan plasseres på Rodeneset?

— Ja, der er alt ferdig regulert, og det er til og med et stort hus der fra før som brukes til flyktninger, som kan tas i bruk. Dessuten er det nærme bussmetroen, og det er få andre beboere i området, sier han.

Infrastruktur

Leder av Helse- og sosialstyret, Tor S. Utsogn, sier til Fædrelandsvennen at han har forholdt seg til Kristiansand Eiendom, og at det fra det holdet har blitt sagt at områdene for en permanent plassering ennå ikke var klare.

— Fire steder er vedtatt til permanent plassering av boligene, og den ene i Topdalsveien er allerede brukt. De tre andre stedene er ikke vurdert klare med tanke på strøm, kloakk og vann, sier han.

— Jeg er for øvrig helt enig i at plasseringen i Marvika må opphøre fortest mulig. Kan vi plassere dem på et av disse stedene nå snart, så er det gledelig, sier han.