Gateskiltene i Skippergata ble etterlyst 28. august i fjor. Foto: Faksimile
Innehaveren av Drømmeplassen, Åkki Lidi, skal ikke lenger anklages for at hjørnegården mangler gateskilt. Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: Ett av 15 manglende skilt i Skippergata er nå mottatt og vil i løpet april kunngjøre at Drømmeplassen har tilhold i den.

Snart vil også kommunen medvirke til ytterligere bedring.

Det lover i alle fall soneleder Torfinn Jore i ingeniørvesenet.Det var i august i fjor Fædrelandsvennen påpekte påfallende mangelfull skilting i Kvadraturens fjerde tverrgate, sett nordfra.

Gateskiltene i Skippergata ble etterlyst 28. august i fjor. Foto: Faksimile

Av 26 hus og bygårder med hjørne mot Skippergata, var bare 11 utstyrt med skilt som forteller passerende hvor de faktisk er.

Fant ikke gata

Der den nevnte gata krysser Markens gate er fraværet av gateskilt totalt.

Sånn kan vi jo ikke ha det

Det var der en sunnmøring forgjeves kikket etter Skippergata, før han ringte Fædrelandsvennen og berettet om tingenes mangelfulle tilstand.

Innehaveren av Drømmeplassen, Åkki Lidi, skal ikke lenger anklages for at hjørnegården mangler gateskilt. Foto: Lars Hollerud

Under en uhøytidelig tilstelning på Drømmeplassen tirsdag, lovet innehaver Åkki Lidi snorklipp, kake og kulturelt program når gatenavnet skrus på veggen om en drøy måneds tid.

Blaud d

At Skippergata har fått en kristiansandsk d i navnet, har med overtalelse å gjøre.

— Jeg har lenge engasjert meg for bruk av blaude konsonanter i skriftspråk på Sørlandet. Heldigvis lot Åkki Lidi seg overtale til Skippergada med d, sier Birgitte Kleivset, som overvar generalprøven til den offisielle fastsettelsen på veggen.

På ett av de få hjørnene med skilt på plass, i krysset mot Kronprinsens gate, kan Skippergaden leses på veggen.

Åkki Lidi lover å invitere gatas næringsdrivende og fastboende når skrujernet hentes fram.

— Jeg håper mitt initiativ kan medføre at enda flere medvirker til å gjøre denne fine gata mer kjent.

Lidi legger til at hennes ektemann fra Oslo gjentatte ganger må spørre lokalkjente hvor Skippergata er, når han vil svinge inn i den fra Elvegata.

— Sånn kan vi jo ikke ha det, synes hun.

Befaring

Det synes ikke sonesjef Torfinn Jore i ingeniørvesenet heller.

— Vi skal inspisere forholdene og se hva vi kan gjøre, lover han.

— Når vi først er inne på skilting på bygg. Mange bygårder og hus mangler også synlige numre på sine vegger. Kan også det være et tema for befaring?

— Vi kan ikke pålegge skilting. Men vi kan i alle fall henstille til bedre synliggjøring av adresser. Det vil jo gjøre ærender enklere for ukjente på leting, fremholder Torfinn Jore.

Le også: