Med blålys og sirener forsøkte ambulansen å komme seg forbi køen på Toftelandsveien, men måtte ta til takke med å følge trafikken. Foto: Melina Taraldsen

— Ambulansen kom seg fram, men det gikk veldig sakte, sier Melina Taraldsen til Fædrelandsvennen.

Ved 09-tiden torsdag morgen sto hun på busstoppet på Toftelandsveien. Da hørte hun sirener, og en ambulanse i full utrykning kom kjørende.

— Først måtte den stoppe, men så kom seg fram. Det gikk i samme fart som all annen trafikk. Bilene i motsatt kjøreretning sto bom stille i nesten én kilometer, så det var umulig for ambulansen å komme forbi, sier Taraldsen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Medisinsk oppdrag

E 39 er stengt ved Klepland hele uka på grunn av sprengingsarbeid. Trafikken blir ledet om fylkesvei 114 Toftelandsveien.

Ole Kristian Skomedal, leder for Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) ved Sørlandet sykehus, forteller at ambulansen var på vei til sykehuset i Kristiansand med en pasient.— De hadde vært ute på et medisinsk oppdrag i Søgne, og skulle frakte pasienten til Kristiansand, sier han.

Funnet egen vei

Han sier at omkjøringsveien har skapt problemer for ambulansetjenesten.

— Jeg så artikkelen om hvordan brannvesenet slet med å komme fram til krattbrannen på Finsland. Deretter har vi hatt en dialog med kommuneoverlegen, brannvesenet og Statens vegvesen. Vi er kommet fram til en egen vei som nødetatene kan benytte, sier Skomedal.

Han ønsker ikke at veien nødetatene skal bruke blir omtalt i media.

— Da kan det fort bli veldig mye trafikk på den veien, sier AMK-lederen.

18.000 biler

Melina Taraldsen bor selv like ved veien hvor det nå passerer cirka 18.000 biler i døgnet.

— Det er mye trafikk. Men nå har jeg jo fått busstopp mye nærmere huset. Det er jo kjempegreit, ler hun.