KRISTIANSAND: — Du kan trygt si at jeg holdt på å sette ettermiddagskaffen i vrangstrupen. Det var jo et skikkelig sjokk. Jeg så ut og fikk øye på et svært tak som var på vei rett mot huset mitt, sier Kari Anne Randby til fvn.no.

På vei inn i huset

Hendelsen skjedde i Urdsvei på Lund like rundt klokken 14.30 i ettermiddag. Taket fløy nesten 50 meter før det ble stoppet av en lyktestolpe.

— Det var jo skikkelig flaks at lyktestolpen stod der den gjorden. Taket var jo på vei rett inn i inngangsdøren min før det traff stolpen. Så i stedet brakk stolpen i to, og ligger nå knekt over inngangspartiet mitt, forteller hun.

Foto: Jon Anders Skau

— Utrolig glad for at ingen var ute

Taket blåste av et rekkehus som befinner seg rundt 50 meter fra huset til Randby. Hun bryr seg ikke så mye om at det nå ligger masse takstein i hagen hennes, men er i stedet lettet over at ingen kom til skade.

— Det var et sabla smell, og skikkelig ville tilstander. Jeg er utrolig glad for at det ikke var noen ute i gata når dette skjedde, og at ingen kom til skade. Det er jo nesten helt utrolig at taket ikke gjorde mer skade en det gjorde, for det holdt en voldsom fart, sier Randby.

Fullt oppbud

Hun tok kontakt med politiet med en gang, og kort tid etterpå var det fullt av politi- og brannmenn på stedet.

— I tillegg har det vært folk fra kraftvesenet, og byggefirmaer her. Det er fullt oppbud på utsiden. En står nå å sager ned lyktestolpen som henger knekt over inngangspartiet på huset mitt, forteller hun.