AGDER: Et lavtrykk i Nordsjøen vil i løpet av natt til lørdag passere innover kysten.

Mye vind

— I løpet av morgendagen vil det blåse opp til sterk kuling og det vil komme en del nedbør, slik at det blir ganske guffent vær, sier vakthavende meteorolog Camilla Øvrebekk hos Storm, til fvn.no.

Nedbøren vil falle som snø i innland og på fjellet, men som regn på kysten.

— Kombinert med sterk vind vil dette gi vanskelige kjøreforhold på fjellet i sør i helgen, sier Øvrebekk.

Ifølge meteorologen ventes et nytt lavtrykk fra Norskehavet innover kysten søndag, som igjen vil føre til sterk vind. Dermed ser det ut til at Sørlendinger i Danmark, som skal hjem med danskebåten, må komme seg hjem mellom disse to lavtrykkene, når vinden er roligere på søndagsmorgen og formiddag. Hvis ikke kan folk bli tvunget til å sitte i Danmark frem til lille julaften, når det ventes bedre vær.

Snø til mandag

  • Det vil bli litt kaldere fra mandag og komme mindre mengder nedbør som faller som snø i fjellet og muligens også som snø på kysten i vest. Vinden vil fortsette mandag, sier Øvrebekk.

Deretter ventes det finere vær med mindre vind, men fortsatt kaldt vær.

— Lille julaften, tirsdag, ventes et høytrykk å stabilisere seg over Sørlandet som vil gi klart vær, men fortsatt temperaturer rundt null. Snøen som har kommmet vil dermed bli liggende, og det er muligheter for hvit jul i innlandet og som sagt også enkelte plasser på kysten i vest, sier meteorologen.