KRISTIANSAND: Naboer gikk før helga ut og fortalte om irriterende during fra den massive riggen, og driftssjef Thomas Granfeldt i Kristiansand Havn lovet bot og bedring .

— Nå jobber vi med kortsiktige og langsiktige løsninger som skal redusere støynivået, opplyste Granfeldt til fvn.no rett før helga.

I løpet av helga skulle angivelig 4-5 mann settes inn i arbeidet med å fjerne støy fra den såkalte jack-up-riggen i Kongsgårdbukta, men fortsatt mener naboene at støyen er uutholdelig.

Vurderer anmeldelse

  • Det har ikke bedret seg noe som helst i løpet av helga, forteller nabo i Sømslia, Carl Eskild Billington, til fvn.no.

Støyen er blitt såpass irriterende at rigg-eieren kan bli anmeldt.

— Jeg gikk inn på soverommet for å sjekke støyen, og det durer fortsatt. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre med det, kanskje må jeg vurdere å anmelde saken, sier Billington, som mener at riggen bør få strøm fra land for å bli kvitt støyen.

Han er ikke den eneste som klager på duringen.

— Vi ser mørkt på det om det skal fortsette slik, sier Øyvind Martinsen, som bor i Vardåssløyfen slike ved.

Heller ikke han har registrert noen bedring i løpet av helga.

— Vi lå lenge våkne i går kveld på grunn av støyen. Jeg håper at noen bryr seg og tar tak i det som nå skjer, forteller han.

- Har blitt bedre

Driftssjef Thomas Granfeldt ved Kristiansand Havn mener imidlertid støyen har blitt mindre.

— Det har blitt bedre, men ikke bra nok, innrømmer han overfor fvn.no.

Granfeldt sier at tiltaket med annerledes drift av maskinen er gjennomført, men at det andre bebudede tiltaket ikke er ferdig gjennomført ennå. 4-5 mann jobber med å redusere støyen, ifølge Granfeldt.

— Vi venter på materialer til ombygging, men det kommer ikke før i slutten av uka, sier driftssjefen, som ikke kan si noe om hvor mye støyen da vil bli redusert på grunn av sin manglende teknisk kompetanse.

Han understreker igjen at støyklagene blir tatt alvorlig.

— Jeg kan sette meg inn i situasjonen. Det må være forderdelig irriterende å ha sånn lyd på utsiden av stueveggen. Vi skal gjøre det vi kan hele tiden. Det vil bli bedre, men ikke støyfritt. Man må akseptere noe bråk fra en så stor havn, sier Thomas Granfeldt.