De bankansatte har for lengst pakket verdisakene og forlatt bygningen. Inn kommer Slakter Sørensen.

— Vi har inngått en langsiktig kontrakt og tror dette blir bra. All type servering skaper liv i Markens gate, det er det ikke tvil om, mener huseier Tore G. Drivenes, kjent eiendomsinvestor fra Vennesla.

Markens gate 8 ble ledig da 50 ansatte i Sparebank 1 SR-Bank flyttet inn i et fem etasjers nybygg på hjørnet av Skippergata og Festningsgata i sommer.

90 millioner i fjor

Litt senere, i månedsskiftet august/september, lukket Slakter Sørensen, Laura’s Coffee Bar og Jonas B. Gundersen dørene på Nedre Torv.

Geir Legreid. Foto: Arkivfoto

Årsaken var den nå påbegynte ombyggingen av kvartal 32 til 450 millioner kroner.Det er byens ukronede restaurantkonge, Geir Legreid, som har inngått leieavtale for den meget sentrale adressen i gågata.

55-åringens restaurantkonsern Mat & Uteliv omfatter også Herlig Land, Christianssand Brygghus, Patrick’s Pub, Tollboden Burger Bordello og Villa Marina. Deres samlede omsetning var på 90 millioner kroner i fjor, og driften endte 2,3 millioner i pluss.

Fasaden blir akkurat som før, med unntak av at minibanken må vike for inngangsdør. Her skal byantikvaren først godkjenne materialvalget, for øvrig er bruksendringen godkjent av kommunen.

Slakter Sørensen skal disponere 240 kvadratmeter i første etasje og 188 kvadratmeter i andre etasje. Ombyggingen er godt i gang, og dørene åpnes i løpet av vinteren.

Slakter Sørensen flytter fra Nedre Torv til Markens gate 8 her til høyre i bildet, vegg i vegg med Patrick's Pub og over gata for McDonald's. Foto: Vegard Damsgaard

— Mye rusk og rask- Det ble mer arbeid enn vi hadde forestilt oss. Alt så nytt og fint ut på overflaten, men da vi rev av gipsplatene fant vi mye rusk og rask innenfor. Når du kommer inn til det som er bygd i 1890, er det grove og røffe konstruksjoner, konstaterer Thor Helle, daglig leder for God Driv, eiendomsselskapet til Drivenes.

Ja, kanskje bringer denne oppussingen noe godt med seg allikevel?

Kontrakten går ut på at huseier bekoster hovedkonstruksjoner og brannskiller, mens restauranteier står for egen innredning. Det er planlagt uteservering, slik naboen Patrick's Pub har i nummer 10 - med samme restauranteier.

Samtidig som Slakter Sørensen skifter lokale, pusser de opp profilen. Heretter blir det restaurant og cocktailbar, og nå søkes det etter nye medarbeidere.

«Men gråt ikke - vi har funnet nytt lokale og vil snart kunne ønske både nye og gamle gjester velkomne igjen og som dere kanskje ser, med nyoppusset logo - ja, kanskje bringer denne oppussingen noe godt med seg allikevel?» skriver de på sin Facebook-side.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra restauranteier eller konsernets daglige leder.