Mellom åtte og ti biler ble natt til torsdag utsatt for innbrudd hos Bertel O. Steen i Vågsbygd. Foto: Elling Svela

KRISTIANSAND: Torsdag morgen fikk politiet melding fra bilforretningen Bertel O. Steen i Svanedamsveien i Vågsbygd om at de var utsatt for tyveri.

Seks biler sto ribbet for ratt og airbager på parkeringsplassen utenfor butikken.

— Det er de vanlige tingene, som ratt og airbager, som er tatt. Politiet er på vei for å gjøre åstedsundersøkelse, sa operasjonsleder Audun Eide i 08.30-tiden torsdag morgen.

Knuste ruter

Alle de berørte bilene står på utsiden av forretningen, og innbruddet ble oppdaget da første ansatt kom på jobb i 07-tiden.

Politiet søkte med hund i området rundt Bertel O. Steen torsdag formiddag. Foto: Elling Svela

Tyvene har tatt seg inn i bilene ved å knuse ruter.— Vi har ikke oversikt over hvor store verdier som er tatt. Foreløpig har jeg heller ikke hørt at noen har sett noe mistenkelig, sier driftsdirektør Leif Erik Vik ved Bertel O. Steen avdeling Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Flere bilinnbrudd

For ei uke siden ble fire private biler i Vågsbygd og Tinnheia ribbet for lykter og GPS-er, og natt til 30. mai ble BMW-forhandler Bavaria i Kristiansand utsatt for samme type innbrudd. Da ble navigasjonssystemer, aribager og et ratt stjålet fra fire biler utenfor forretningen. Fra samme forhandler forsvant utstyr for én million kroner på samme måte i april.

— Dette likner på andre tyverier som har vært i Kristiansand i det siste. Foreløpig har vi ikke helt oversikt over hva som er stjålet, sier politibetjent Anders Knutsen til Fædrelandsvennen på stedet.

Frem til nå har Bertel O. Steen vært skånet for disse innbruddene, der tyske biler har vært mest utsatt. Avdelingen i Svanedamsveien forhandler Mercedes-Benz og Peugeot.

Politibetjent Anders Knutsen sperret av et område utenfor Bertel O. Steen i Vågsbygd der totalt seks biler var utsatt for tyveri i løpet av natten. Foto: Elling Svela

Området på parkeringsplassen nærmest Vågsbygdveien ble torsdag morgen sperret av for videre undersøkelser.Politiet søkte med hund i området rundt bilforhandleren.

— Vi undersøker også overvåkningsbilder fra området, opplyser Knutsen.

Mobile vinningskriminelle

Politiet har tidligere ikke utelukket en sammenheng mellom de siste ukenes bilinnbrudd i Kristiansand-området.

— Det er i alle fall samme modus, så mobile vinningskriminelle er tydeligvis i sving i distriktet, sa Frode Smith, leder av allmennavsnittet i Kristiansand-politiet, til Fædrelandsvennen forrige uke.

Politiets hundepatrulje søkte etter spor og tyvegods i området rundt bilforretningen på Fiskåtangen. Foto: Elling Svela