KRISTIANSAND: Frp-politikeren er skuffet over at kommunen og Shalam ikke kom til enighet.

— Vi snakker om de unge menneskene som er for gamle til at barnevernet tar seg av dem. Det er de som skremmer folk på gata om kvelden. Disse vil Shalam ta ansvar for, unge mennesker med livet foran seg, sier Utsogn. Han er svært engasjert i saken, og går ikke med på begrunnelsene som sier at ventetiden er blitt kortere og flere får legemiddelhjelp.- Da jeg sjekket i november var ventetiden to til åtte måneder. Rusmisbrukerne trenger hjelp i denne ventetiden, hvis ikke blir hele avrusningen bortkastet, sier Utsogn. Han mener det er bra at Shalam gir et tilbud uten legemiddelassistert rehabilitering.

— De har suksess i 80 prosent av tilfellene. Deres tilbud virker, og kommunen bør benytte seg av det. Vi borerlige politikere har gjentatt dette på hvert møte i helse- og sosialstyret. Når administrasjonen ikke følger dette opp så leverer de ikke varen vi etterspør, sier Utsogn.

— Utsogn snakker mot bedre vitende. Målet er å gi et best mulig tilbud, ikke nødvendigvis ved en institusjon. Her synes jeg Utsogn skyter over mål, svarer helse- og sosialdirektør Lars Dahlen.