Hva synes du om statsbudsjett-forslaget? Diskutér under artikkelen eller på Twitter med hashtag #sb13sør

KRISTIANSAND: — UiA får 165 av regjeringens 3.250 nye studieplasser,men det er ingen økning for den lave forskningsfinansieringenuniversitetet vårt har, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

— Det erutrolig at regjeringen ikke vil at vårt universitet og vårestudenter fortjener god nok forskningsfinansiering. Det er tydeligat vi må ha et skifte for å få anerkjennelse som et ordentliguniversitet.

— Veisatsingen i vårt fylke gjenspeiler overhodet ikkede utfordringene vi har. Noen meter med midtrekkverk vest forKristiansand er veldig skuffende.

— Så vidt jeg kan skjønne erheller ikke bevilgningen til drift Kilden i tråd med det vi haddeforventet. Det mangler to millioner fra statens andel for å være irute med den opptrappingen på 13,5 mill totalt.

— Statens andelskulle vært 9,5 prosent, ikke 7,5. Nå er premierelyset ogåpningsglansen borte og dermed reduserer de rødgrønne bevilgningentil Kilden. Etter at kulturministerene har reist rundt med mangelekkasjer er det skuffende at vårt flotte kulturhus i Mandal Buenikke får noe støtte, sier Eriksen.

— Så for å avslutte somsørlending er jeg skuffet over dette statsbudsjettet som nok engang overser Sørlandet som en region i vekst, og de muligheter ogutfordringer vi har, sier Eriksen.