Hva synes du om statsbudsjett-forslaget? Diskutér under artikkelen eller på Twitter med hashtag #sb13sør

AGDER: — KS har fått viktige gjennomslag i dette budsjettforslaget. Vi er glade for at Regjeringen holder det den har lovet, men dette er også helt nødvendig for å opprettholde tjenestenivået, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i kommunesektorens organisasjon KS i en pressemelding.

Veksten i kommunesektorens frie inntekter for 2013 er på 5 milliarder kroner. Dette tilsvarer de økte kostnadene kommunesektoren får på grunn av endringer i befolkningssammensetningen, økte pensjonskostnader og andre automatiske kostnadsøkninger.

— Vi er fornøyde med at Regjeringen sørger for at veksten i de frie inntektene dekker kostnadsøkningene, slik at vi slipper alvorlige kutt i tjenestetilbudet. Men det er samtidig viktig å understreke at dette budsjettet ikke gir rom for store nye satsinger i vår sektor, sier Helgesen.

De samlede inntektene for kommunesektoren øker med 6,8 milliarder kroner i Regjeringens budsjettforslag, 800 millioner kroner ut over det som var varslet i kommuneproposisjonen. Beløpet skal dekke de økte kostnadene kommunesektoren får på grunn av vekst i regelstyrte ordninger, samt nye tiltak som Regjeringen har varslet.