FARSUND: De to tyskerne på 48 og 61 år som kom fra forliset uten fysiske skader, ble fredag kveld avhørt av politiet. Her fortalte de hva som skjedde i de dramatiske minuttene – som endte opp i at kameraten på 51 år omkom og deres 72 år gamle venn havnet på sykehus.

— De merket at båten begynte å krenge til den ene siden. Da de åpnet motorrommet, var det fullt av vann. De øste for livet, men i løpet av tre til fem minutter gikk båten ned. Båten sank under beina deres, sier Einar Deisz, politiførstebetjent ved Farsund lensmannskontor, til fvn.no.

Han legger til at tyskerne også kjørte i full fart mot land helt til motoren stoppet av alt vannet. De brukte en bøtte til å øse vann med.

Politiet vet fremdeles ikke hva som er årsaken til at båten begynte å ta inn vann. Tyskerne skulle ut og fiske da de havarerte.

— De skulle være her på fiskeferie frem til 18. oktober. De hadde brukt den samme båten flere dager, og det hadde ikke vært noen problemer med båten da, sier Deisz.

De to tyskerne har blitt tilbud krisehjelp og har også vært i kontakt med en prest.

- De er i en krise og har det ikke mye greit, sier Deisz.

Mennene har forklart at det var cirka 30 meter dypt der båten sank.

— Nå blir det opp til forsikringsselskapet om båten blir hevet, sier førstebetjenten.

Tyskerne ble funnet to og to, med 200-300 meters avstand. To av dem ble plukket opp av en fisker, og de to andre av redningsskøyta Ægir. Alle hadde redningsvest.