KRISTIANSAND: — Over lengre tid har vi hatt en leilighet i Kvadraturen under oppsikt. Politiet har vært på plass når kunder har kommet ut fra leiligheten, og fire menn er bøtelagt med 9.000 kroner hver. Alle har vedtatt foreleggene. To kvinner og en mann er siktet for hallikvirksomhet, og to kvinner som solgte sex er avhørt som vitner, opplyser overbetjent Leif Vagle, leder for seksjonen for organisert kriminalitet ved Agder politidistrikt.

En av flere leiligheter

Politiet slo til mot leiligheten i Kristiansand sentrum torsdag for en snau uke siden etter lengre tids spaning. De tre halliksiktede og de to kvinnene som solgte sex er alle av asiatisk opprinnelse. Leiligheten i Kristiansand var en av flere som de tre har leid til virksomheten. De siktede har også leid leiligheter i andre byer.

Mannen som er siktet for hallikvirksomhet er 28 år gammel og bosatt i Kristiansand. De to kvinnene er 55 og 39 år gamle, bosatt i Oslo. Kvinnen på 39 år har også tilknytning til Kristiansand.

Også fra hoteller

  • Ut fra de opplysninger vi har fått i saken kan virksomheten i Kristiansand vært drevet i nærmere ett år. De tre som er halliksiktet har lagt til rette for prostitusjonen ved å leie leilighetene og annonsere virksomheten. Prostitusjonen er også drevet fra hoteller i Kristiansand, sier overbetjent Vagle.

De tre siktede hallikene var ukjent med at politiet hadde pågrepet fire kunder da politiet gikk til aksjon i leiligheten. Det er funnet dokumentasjon i leiligheten over omfanget av hallikvirksomheten og prostitusjonen. Alle er avhørt, og de tre halliksiktede er løslatt.

— De prostituerte kvinnene har status som vitner, forteller Vagle.

De tre siktede i saken og de to prostituerte har alle bodd i Norge over lengre tid.