KRISTIANSAND: Like før klokken 21 fredag kveld er det meldt om relativt gode kjøreforhold langs hovedveiene i Agder-fylkene. Langs kysten kommer nedbøren nå stort sett som regn.

— Det har gått relativt bra i kveld, med unntak av et par vogntog som skapte litt problemer. Et utenlandsk vogntog som manglet kjettinger er underlagt kjøreforbud frem til i morgen, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt.

Vogntoget ble stoppet på Brokelandsheia, hvor politiet og Statens vegvesen har hatt en kontrollpost fredag kveld.

Politiet fryktet det kunne bli kaotiske forhold da snøen kom dalende i 17-tiden fredag.

— Nå er det stort sett bare veier overalt, og trafikken går greit, sier Austad.

Følg været via våre nettkamera.

Politiet har i kveld hatt flere patruljer ute for å kontrollere forholdene langs veien.

— Vi henger på været utover kvelden, i tett samarbeid med vegvesenet. Men det viktigste er at folk ikke legger ut på kjøretur med dårlig skodde biler. Det er ikke sommerdekkføre. Vi ber derfor folk om å være forsiktige, formante Austad da snøen kom.

I 4-tiden natt til lørdag er det ventet nok et snøfall i Agder-fylkene.

— Vi ber folk ta lærdom av de to foregående årene, og at de blir hjemme hvis bilen ikke er skikkelig skodd, sa Austad.

Tips om ulykker eller uhell? Kontakt tipstelefonen på 03811, epost-adressen tips@fvn.no eller mms/sms til 03811

Kø i Nodelandsbakken

Klokken 18 sto flere bilister i kø ned Nodelandsbakken på grunn av vanskelig kjøreforhold.

— Det er nok sideveiene til E 18 og E 39 som har de verste forholda, men vi er nødt til å prioritere Europaveien. Det er brøytemannskaper på vei til Nodelandsbakken, så vi håper å få ordnet opp ganske snart, sier Austad.

Politiet har i løpet av ettermiddagen og kvelden fått mange telefoner fra frustrerte bilister.

— Vi får brukbart med telefoner, men vi er ikke nedringt. Nå ser det ut til at snøen er gått over til regn mange steder, men det er ventet et nytt snøfall ved 4-tiden i natt, sier Austad like før klokken 18. Full stans langs E 39

Ved 17-tiden gikk trafikken ganske tregt langs både E 39 og E 18. Fredag ettermiddag var det full stans langs E 39 mellom Søgne og Mandal.

— Et par vogntog var ute og skled litt. Det var stans i ett kjørefelt i en halvtimes tid. Problemet er løst nå, men trafikken går fremdeles sakte, sa Austad like før klokken 17. Rolig for bilbergerne

Hos Falck Kristiansand meldes det om et par utforkjørsler, men ingen krise.

— Det er en del som har glidd utfor langs sideveiene, men vi holder brukbart unna, sier Ole Myrene ved Falck Kristiansand.

I Arendal var det bare veier og gode kjøreforhold.

— Det har ikke vært stor pågang. Det er bart langs E 18, men noe mer snø opp mot Froland, sier Finn Sigurd Josephsen ved Viking Arendal.

Hos Falck og Viking i Kvinesdal har det vært hektisk tidligere i dag, men roligere etter hvert.

— Vi har hatt tre utforkjørsler i ettermiddag. I lavlandet er det gode forhold, men det er ganske glatt opp mot Byremo, sier Tore Hansen ved Viking Kvinesdal.