AGDER: Lørdag formiddag snør det fremdeles tett i Agder-fylkene, og snøværet forventes å vare utover ettermiddagen.

— Senere i kveld ser det ut som det skal gå mot oppholdsvær i Kristiansand-området, og det blir roligere vindforhold. Nedbøren vil avta også i innlandet, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt.

Lørdag meldes det om lokalt mye snø og vanskelig kjøreforhold i Sør-Norge, og Meteorologisk institutt har sendt ut et såkalt OBS-varsel.

I fjellet er det de siste dagene kommet store snømengder, noe som fører til ypperlige forhold i skiløypene rundt om i Agder. I løpet av lørdagen ventes det rundt 6 millimeter nedbør. Dermed kan det være duket for turvær søndag.

— Morgendagen blir nok fin på mange måter. Det ventes noe skyer, men ikke noe nedbør. I dagene fremover vil nok temperaturen stige noe, og ved kysten blir det trolig et par plussgrader etter hvert, sier Johnsen.

Hvordan ser det ut der du bor? Send oss dine snøbilder på mail: nett@fvn.no

Få problemer langs veiene

Ifølge vegtrafikksentralen glir trafikken ganske greit i begge Agder-fylkene.

— Vi får noen klager om at det er vanskelig å komme frem på grunn av snø og snøslaps, men det er langt fra ekstremt, sier vaktoperatør Jarl Vidar Berge ved vegtrafikksentralen.

Trafikken langs hovedfartsårene E 39 og E 18 går uten problemer, men mye snø fører til noe problemer langs sideveiene. Det er i løpet av lørdag ikke meldt om trafikkstans på grunn av dårlig skodde vogntog. Fredag kveld fikk et østerriksk vogntog kjøreforbud, på grunn av manglende kjettinger.

Ifølge Berge er brøytemannskapene ute og jobber for fullt for å holde veiene rene for snø.

Flere utforkjørsler

Politiet har så langt kun fått melding om en utforkjørsel i løpet av dagen, ved Kroken i Grimstad.

— Det er ingen problemer hittil, bank i bordet, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt.

Ole Myrene hos Falck Kristiansand melder at det ikke har vært den store pågangen lørdag.

— Det har vært et par som har havnet uti snøen, men ikke det har ikke vært store kjøret. Vi har hatt en 7-8 oppdrag, to av dem utforkjøringer. Det virker som folk holder seg litt i ro i dag, sier Myrene til fvn.no.

Ifølge NRK har det i morgentimene vært flere utforkjørsler i Arendal-området.

— Vi har hatt mellom åtte og ti utforkjøringer og kollisjoner, sier Bjørn Jacobsen, redningsmann i Falck Arendal til NRK.

Klokken 12.30 lørdag havnet en bil i fjellveggen ved Østre Vallesverd i Lillesand, noe som førte til noe kø langs E 18.