KRISTIANSAND: Dette betyr at Radio Ung likevel ikke er sikre på å få lage lokalradio for Kristiansand fra 2009. — Nå er det 1-1, et minutt igjen, og straffespark til oss, jubler Geir Friberg i JRG.

Mandag formiddag har Geir Friberg løpt, ropt, jublet og ledd gjennom JærradioGruppens (JRG) lokaler på Sandnes.

— Dette er en gledens dag, og nå har vi virkelig troa! Dette er stort!, sier Friberg til fvn.no.

— Jeg skjønner ikke hvorfor han er så glad. Jeg vil si det er 2-0 til oss, men at Radio Kristiansand kanskje har fått et straffespark.

Mydland sier han ikke kan forstå hvorfor Friberg med ett er blitt så mye mer optimistisk.

— Han kan i tilfelle ikke helt ha lest svaret fra Medietilsynet. Der står det jo i klartekst at Medietilsynet sender saken videre som den står, uten at det betyr at de har endret standpunkt, sier Tore Mydland.

Les også: Radiotopper i bitter krangel

Planlegger fremtiden

Radio Kristiansands klage er det eneste tilfellet hvor Medietilsynet har innrømmet feil i saksbehandlingen, og allerede nå tør Geir Friberg tenke fremover.

— Vi må jo også få ordna med lokalene, humrer Friberg, som i fortvilelsen har sagt opp leieavtalen hvor Radio Kristiansand holder til.

JRG/Radio Kristiansand vil trolig ansette to og et halvt redaksjonelt årsverk ekstra fra nyttår, samt én til to reklameselgere til, forteller Friberg til fvn.no.

I tillegg er Friberg allerede frempå for å støvsuge Radio Ung for medarbeidere.

— Kanskje vi nå bør snakke sammen. Det er ikke aktuelt å dele frekvensen, med Radio Ung har noen gode medarbeidere og programkonsepter som vi helt sikkert kan bruke hos oss, mener Friberg.

Radio Ung fortsatt optimister

Saken sendes nå til kulturdepartementet for endelig avgjørelse, og Lars Erik Krogsrud i Medietilsynet advarer Radio Kristiansand mot å feire for tidlig.

— Det kan være lurt å avvente feiringen, ingenting er avgjort, sier Krogsrud til fvn.no.

Radio Kristiansands Geir Friberg er likevel overbevist.

— Nå tror jeg det er 80 prosent sjanse for at vi får konsesjonen. Hvis ikke blir det rettsak, lover en overlykkelig Friberg.

Radio Ung har derimot ingen planer om å gi seg nå.

— Det se ut til at Fribergs kjennskap til sannsynlighetsregning er like svak som juskunnskapene, siden han så kjekt mener at de nå har 80 prosents sannsynlighet til å få konsesjonen, kvitterer Mydland, og fortsetter:

— Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke kan få beholde konsesjonen, vi vil lage en langt bedre radiostasjon, med lokalt eierskap og lokalt innhold, fastholder han.

- Helt håpløst

Mydland viser til avsnittet i tilsynets konklusjon, hvor det heter følgende:

"Forøvrig kan Medietilsynet ikke se at vedtaket lider av innholdsmangel som gir grunnlag for å oppheve eller endre vedtaket".

Saksbehandlingsfeilen handler om at Radio Kristiansand hevder Radio Ung urettmessig fikk endre sitt bud på lokalt innhold etter søknadsfristens utløp, og stridens kjerne handler om hvorvidt Medietilsynet har handlet kritikkverdig eller ikke.

— Slik kan vi jo ikke holde på, det blir jo helt håpløst, sier Radio Kristiansands Geir Friberg oppgitt.

Hvorvidt kulturdepartementet også mener Medietilsynet har opptrått kritikkverdig, blir altså klart senere.

Les også: Radioklage i aust brutalt avvist

PS! Mediehuset Fædrelandsvennen eier 40 prosent av Radio Kristiansand.