KRISTIANSAND: — Vi må presse på så de tenker riktig. Det går ikke an å ekskludere folk på denne måten, sier Steinar J. Olsen, daglig leder i Stormberg i Sørlandsparken.

Bedriften hans er kjent for å rekruttere store deler av arbeidsstokken fra de som sliter med å komme inn i arbeidslivet. I fjor hadde han til og med besøk av justisminister Knut Storberget, som roste bedriften for dette.

Olsen reagerer nå sterkt på Sørlandssenterets vedtak om at tidligere rusmisbrukere ikke lenger får lov til å selge gatemagasinet Klar inne på senteret. Ledelsen har nylig bestemt at alle selgere nektes adgang, og vil for enkelhets skyld ikke velge bort noen. På bakgrunn av dette har Olsen i kveld sendt en henvendelse til senterleder Kjetil Børufsen der han innstendig ber om revurdering.

Vil presse konsernledelsen

Dersom ikke senteret vil åpne for Klar-selgerne, sier han at han senere i uken vil kontakte ledelsen i Vital Forsikring og Olav Thon Gruppen. Han vil spørre dem om de er klar over Sørlandssenteret ekskludering av gatemagasinets selgere, og samtidig høre om dette er en praksis som Vital og Olav Thon anbefaler også for sine øvrige kjøpesentre i Norge.

Dersom han ikke får svaret han håper på fra høyeste hold, er han forberedt på presse på ytterligere.

Se videoinnslag: Hans Kristian får ikke lenger selge magasiner her — Da må vi mobilisere mer. Dette er jo ingen kommersiell virksomhet. Representanter fra forskjellige organisasjoner som vil ha aktiviteter på senteret blir ønsket velkommen, og da er det rart hvis ikke tidligere rusmisbrukere og narkomane som selger magasiner ikke er velkomne, sier Olsen.

Likevel har Olsen tro på at de slipper å kontakte konsernledelsene.

— Jeg tror at når ledelsen ved Sørlandssenteret har fått tenkt seg om, vil de ønske selgerne velkommen slik de har gjort tidligere, sier Olsen.

Vil dekke selgernes tap

I mellomtiden vil den daglige lederen gi Klar-selgerne kompensasjon for tapt fortjeneste.

— De magasinene de ikke får solgt, kjøper vi, sier Olsen.

Derfor kan altså Klar-selgerne som har stått utenfor Sørlandssenteret komme til Stormberg på slutten av dagen. Der vil de få solgt resten av magasinene.

PS! Senterleder Kjetil Børufsen ved Sørlandssenteret har ikke svart på fvn.no sine henvendelser i dag.

Hva synes du? Er det riktig å nekte alle selgere, også Klar-selgerne, adgang til Sørlandssenteret? Skriv din mening her.